TAİZ

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Taiz kentine düzenlediği hava saldırıları ve kentte çıkan çatışmalarda Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarından 34'ünün öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, Taiz kentinde Husiler tarafından ele geçirilen "35. Tugay" karargahı, Hava Savunma Karargahı ve Va'ş Dağı'nı hedef aldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, HDG, Taiz'de Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarına yönelik bir operasyon düzenledi.

HDG'nin, Husi militanların Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresi ve Taiz'in Cahmeliye ile bazı bölgelerinde gerçekleştirdiği operasyonda militanları bölgeden uzaklaştırdığı ayrıca Husilere ait birçok askeri aracı kullanılamaz hale getirdiği kaydedildi.

Koalisyon güçlerinin saldırıları ve direniş güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 34 Husi militanın öldüğü, direniş güçlerinden de 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu arada koalisyon güçlerinin, başkent Sana'daki Ez-Zübeyri Caddesinde yer alan devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının kullandığı "2.Tugay" karargahına da 5 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu ve birçok binada geniş çapta hasar oluştuğu ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.
Editör: TE Bilisim