Gerçek yolunda yürümek ateş üzerinde yürümeye benzer. Bu yolda gerçek ateşi, gerçek olmayan her şeyi kül edecek. O zaman sadece geriye gerçek kalacak. 

Başkalarının dayattığı gerçek dışı inançlar gerçeğin yolunda kül olacak. Gerçek muazzam bir güçtür. Gerçeğin gücü ile zayıflık unutulur. Gerçeği görmek masumiyet ister. Eğer masum gözlerle bakarsanız o zaman gerçeği göreceksiniz. Gerçek ile karşılaştığınızda ve gerçeği gördüğünüzde zekanız da uyanır. O zaman tüm önyargılardan da özgürleşilir. 

Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan “Gerçeği Keşfet Değişim Programı” ile gerçeği bilerek huzura kavuşacaksınız. Gerçeği aramak ve bulmak sabırlı olmayı gerektirir. Değişim Sanatı sayesinde tüm kaygı ve şüphelerden kurtulacaksınız. Hayatınızın sorumluluğunu alacaksınız. 

“ Gerçeği Keşfet  Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada gerçek ile ilgili uyandırıcı  aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Gerçeğin peşindeyseniz kimse sizi engelleyemez. Şüpheler gerçek güneşinin doğmasına neden olur. Şüphe soru doğurucu bir sestir. Soru da cevap ve tatmin sağlar. Böylece sessizlikte gerçek olanı bulabilirsiniz. 

Gerçeğin sesi tam bir sessizlikte duyulur çünkü gerçek sessizliğin sesidir.