HAKAN’IN KULAĞINDAKİLER

1– Tuğçe Kandemir ft. Eypio –  Seni Öptüğüm Sokak

2– Cem Belevi  – Leyla Mecnun

3– Oğuzhan Koç – Hepsi Geçiyor

4– Sıla, Yalın – Ver O Zaman Gömleklerimi

5– Gülben Ergen – Ben Buralardan Gidecem

6– Sura İskenderli – Taştan Yürek

7– Hadise - Olsun

8– Madrigal – Seni Dert Etmeler

9– Sezen Aksu - Affet

10– Kerimcan Durmaz - Peşimde



‘’ŞARKI YURT DIŞINDAYKEN P&R TÜRKİYE’DEN OLMAZ’’

Dünyanın en önemli müzik şirketlerinden Warner Music Group ile anlaşan Aleyna Tilki, ilk İngilizce şarkısı “Retrograde”i müzikseverlerin beğenisine sundu. ‘Retrograde’, astrolojide gezegenlerin ‘retro’ (geriye gidiş) hareketini temsil ediyor. Retrograde kelime anlamı da sıfat olarak geriye giden, kötüleşen demektir. Aleyna Tilki şarkının Merkür retrosuna denk gelmesini istememiş ve şarkının çıkış tarihini retronun bitişinden bir gün sonra olarak belirlendi. Şarkının klibinde uzay gemisi görüntülerine yer verildi. Aleyna Tilki, direk dansı da yaptığı klibin yönetmenliğini Emre Ünal ve Oğuz Erel’le birlikte üstlendi. Sözleri Grammy ödüllü Dua Lipa, Grammy adayı Sarah Hudson ve Coffee’ye ait şarkının bestesine elektronik müziğin dahi ismi Diplo ile beraber King Henry ve Jr. Blender imza attı. Aleyna Tilki Türkiye’de çıkardığı şarkılarla da yurt dışındaki listelerde zirveye giriyordu. Retrograde son derece enerjisi sönük ama hitap ettiği müzik piyasaları için örneği bol bir şarkı. Son derece güzel bir aksanla söylenmiş şarkı yayınlandığı ilk günden itibaren dünya listelerine girmiş. Aleyna Tilki’nin yurt dışındaki sularda yüzmesi çok hoş. İngiltere, ABD, biraz da Alman müzik piyasasına yönelik bir şarkı olduğunu düşünüyorum. Fakat şarkıyı yurt dışı piyasalarına sürüp Türkiye’den P&R yapmak olmaz. Aleyna Tilki’nin acilen şarkısına sahip çıkıp anlaştığı şirketlerle dünyadaki talk Show programlarına katılması gerekiyor. Tıpkı Can Yaman’ın İtalya’da o program senin bu program benim koşturması gibi. Aleyna bu şarkıyı yaptı ama benim gördüğüm kadarıyla şarkıyı sadece Türkiye konuşuyor. Haydi şimdi güzel bir reklam ekibiyle Dünya’ya kafa tutmaya… Aleyna Tilki basın işlerini yurt dışında yürütmediği sürece yurt dışına açılma çabaları çok da başarılı olmayan Tarkan ve Hande Yener gibi yerinde sayabilir.

ZİRVENİN SAHİBİ GERİ GELDİ: 'PEŞİNDE'LER

Ünlü fenomen Kerimcan Durmaz ilk single çalışması Peşimde için Beyonce, Rihanna, Jennifer Lopez gibi starların ekibi ile dev bir prodüksiyona imza attı. Son günlerin en çok konuşulan şarkısına imza atan Kerimcan Durmaz yaklaşık 1 yıldır bu proje için hazırlanmış. Türkiye’de kariyerinin zirvesindeyken yaptığı açıklamaların yanlış anlaşılması üzerine haksız bir linç kampanyasına uğrayan Kerimcan Durmaz Amerika’da 5 aylık bir müzik kampına girdi. O Amerika’dayken herkes onun arkasından atıp tuttu, bitti dedi. Fakat unuttukları bir şey vardı. Kerimcan Durmaz bitti demeden bitmez. Kerimcan Durmaz kariyerinin zirvesindeyken herkes onun peşindeydi, Türkiye’deki birçok ünlü sanatçı onun şöhretinden faydalanmak için yanında durdu. E klasik düşene ilk tekmeyi de bu isimler vurdu. Fakat Kerimcan Durmaz Amerika macerasından güçlenerek geri döndü. Peşimde şarkısının sözlerini Kerimcan Durmaz ve Ömer Çelik birlikte yazmış, aranjeyi ise Serdar Özşengül (Aerro) tamamlamış. Kerimcan Durmaz’ın şarkısının klip yönetmenliğini ise Ecem Lawton ile Sam Lipman- Stern ve Marvin Brown birlikte yapmış.




‘’POPÇULAR ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENECEK’’

Türkiye’de daha önce duyulmamış Modern-Pop, Rap türünde bir şarkıyla bıraktığı zirveye geri dönen Kerimcan Durmaz, ‘’Her zaman olduğu gibi yine yaptığım iş ile gurur duyuyorum, işimin benzersizliği ve kalitesi ile konuşulacağım. Eşsiz bir ekiple çalışıp ders niteliğinde bir projeye imza attım, popçularımızın benden öğrenecekleri çok şey var.' diyerek iddiasını dile getirdi. Kerimcan Durmaz’ın başarısını kıskananlar ve eleştirenler bir hayli fazla. Şarkı iTunes, Deezer Müzik, Apple Music platformlarında zirveye yükseldiği gibi Azerbaycan, Almanya, Kıbrıs, Avusturya, Bulgaristan’da da müzik listelerini alt üst etti. Evet, Kerimcan bir şarkıcı değil fakat Kerimcan son derece bir şov insanı… Bu şovu yaptığı konserlerle de gösterdi, çıkardığı şarkısıyla da… Şarkısının ’ın Feelin’ Myself şarkısıyla benzerlik taşıdığı söyleniyor ama bu klibi çekmek ve yayınlamak biraz cesaret ister. Onu da ancak Kerimcan Durmaz gibi özgür bir yürek yapabilirdi. Günümüze kadar LGBT savunuculuğu yapmış hangi isim bu denli iddialı klip çekebildi? Yıllardır Türkiye’de Megastar, Süperstar kavramları ortaya atıldı ama hangisi bu denli cesur olabildi? Müzik piyasasında artık ses önemli değil, bir fikir satabiliyorsanız, duygu yaşatıyorsanız, özgürlüğü savunabiliyorsanız çalışmanız tutuyor. Yeni nesil özgürlükçü, yeni nesli göz ardı eden bu sektörde tutamaz. Artık aykırılıklar seviliyor, toplumsal baskı yüzünden sıkışıp kalmayı kimse tercih etmiyor. 2019’dan sonra neden Ezhel ve Ben Fero tuttu? Çünkü şarkılarında baş kaldırış ve aykırılık, özgürlük vardı. Günümüzde Kerimcan Durmaz’ın şarkısının başarısına şaşırmamak gerekiyor ders çıkarmak gerekiyor. Yıllardır popçular birbirini yemek yerine özgürce müzik yapsalardı, K-Pop deneyebilselerdi şu an zaten dünya starıydı. Cümlelerimi şarkısındaki sözlerle bitireceğim; ‘’ Kim ne derse desin taşlanır hep başarı, ben seyrettim kıskançlar düşerken aşağı… Önüm, arkam, sağım, solum ilişkiler, hep çıkar, sen örsen de ben olurum duvarlarını yıkan’’ Gerçekten de yıktın duvarları, tebrikler Kerimcan Durmaz ışığın hep parlasın.

‘’İREM’DEN DEĞİL RİHANNA’DAN ESİNLENDİM’’

Pop müziğin sevilen isimlerinden Nil Karataş sözü Yazgın Kaçak’a, müziği Kaan Karamaya’ya,  düzenlemesi ise Yenal Yıldız’a ait Yok şarkısını müzik severlerin beğenisine sundu. Şarkı ilk kez Kanal D’nin Sadakatsiz dizisinde yayınlanmıştı. Nil Karataş DMC etiketiyle yayımladığı şarkısına Halil Güzel yönetmenliğinde klip çekti. Şarkıyı ben çok sevdim, son derece taze bir pop şarkısı… Olması gereken her şey var, keşke klip diziyle aynı anda yayına girseydi demekten kendimi geri alamadım. Bu arada Nil Karataş’ın Yok klibi, İrem Derici’nin Vazgeçtim İnan klibine benzetilmiş. Konuyla ilgili Nil Karataş, ‘’İrem Derici’nin klibini çalmışım haberim yok, ben Rihanna’dan almıştım. Bile isteye Rihanna’yı kopyaladım. İrem’i tanımıyorum ama benim asla örnek alacağım bir isim olamaz.’’ dedi.

TALEP YOĞUN

Nil Karataş şarkısının dizide yayınlandıktan sonra daha büyük bir hayran kitlesine hitap ettiğini belirterek ‘’Şarkım her yerde ilk sırada, bütün dijital platformlarda sevildi. Birçok iş yağıyor, kısıtlamalar kalktığında mekandan mekana koşacağım.’’ açıklamalarını yaptı.



OYUNCU OLMAK İSTİYOR

Son dönemde rap müziğin dikkat çeken isimlerinden Ben Fero, Tivibu Spor’daki Atan Alır programında Şükran Albayrak’ın konuğu oldu. Ünlü rapçi, “Pandemi döneminde zihinsel mesai yaptım, kararlar aldım. Denemek istediğim birkaç farklı iş var. Mesela oyunculuk…” dedi.  Pandemi döneminde yeni kararlar aldığını belirten Ben Fero, “Bu dönemde hip-hop yapmak ayrı zor. Ben yaptığım işin her zaman arkasındayım. Kendi gözlerimle bunun etkilerini gördüm. Pandemi dönemi benim tarzıma uygun bir dönem değil. Zihinsel mesai de yaptım, kararlar aldım. Denemek istediğim birkaç farklı iş var. Mesela oyunculuk… ‘Bir fırsatım var ve deneyip kendimi görsem ne fark eder’ diyorum” şeklinde konuştu.

SARP KAYA’NIN HİKAYESİ: MOR SÜMBÜLLER

Geçtiğimiz aylarda yayınlamış olduğu ''Ne Var Ne Yok'' şarkısındaki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken genç sanatçı ''Sarp Kaya'', etnik motiflerle süslenmiş yeni şarkısı ''Mor Sümbüller'' ile müzikseverlerle buluştu.

Sözü ve müziği ''Sarp Kaya''ya ait olan şarkının düzenlemesinde başarılı sanatçıya Olcay Demirci eşlik etti. Sarp Kaya, yeni şarkısını yalnızlığın ve çaresizliğin şarkısı olarak betimleyerek duygularını ise şu sözlerle dile getirdi: Mor Sümbüller, aşık olduğun insanın rengarenk bahçene girip yıllarca besleyip büyüttüğün çiçekleri koparmasını yani hayatını talan etmesini anlatıyor. Hikayemi kalbinizde hissetmenizi diliyorum…  ''Mor Sümbüller''in ruhunu tam anlamıyla yansıtan fotoğraflar Korhan Akı imzası taşırken stil danışmanlığını ise Bahtışen İnal üstlendi.





BERRU’DAN YENİ SİNGLE

Türk pop müziğinin genç isimlerinden Berru Tural, 8 ay aranın ardından 5. teklisi ‘Bir An Bile Düşünmedim’i DMC etiketiyle 26 Şubat Cuma günü tüm dijital platformlarda yayınlıyor. ‘Final’, ‘İntikam’, ‘Aşk Engel Tanır mı’, ‘Hiç İyi Değilim’ ve ‘Aşk Esiyor’ şarkılarıyla Türk pop müziğinde yarattığı kalıcı büyüsüne, 2022 yılında yayınlamayı planladığı ilk albümü öncesi pop dance akımının örneklerinden birini daha ekledi.

Sözü ve müziği Güven Baran’a ait şarkının aranjesini  Atınç Tombak hazırladı. Kaydı Ozan Çolakoğlu’nun stüdyosunda Utku Ünsal tarafından yapılan ‘Bir An Bile Düşünmedim’in   mix ve mastering’ini Atınç Tombak yaptı.





CEMRE SOLMAZ TREND VİDEOLAR LİSTESİNDE!

Fenomen Cemre Solmaz yayınladığı son YouTube videosuyla 2 gün içerisinde 1 milyondan fazla izlenme oranına ulaştı. Magazin TikTok’ta yer alan habere göre Cemre Solmaz’ın YouTube videosu Trend Videolar Listesinde 5. Sıraya girdi. Aynı zamanda Cemre Solmaz instagram hesabında 2 milyon takipçiye ulaştı. Papatya yükselmeye devam ediyor. Başarısını alkışlayarak izliyorum.

YENİ TARZA GEÇİŞ

Serhat Kiremitçi dört şarkıdan oluşan ‘Aman’ isimli Ep’sini Hasarı Müzik etiketiyle 26 Şubat Cuma tüm dijital platformlarda müzikseverlerle paylaşıyor. 2020 yılının sonlarında kaydı ve miks’leri tamamlanan Ep’de yer alan tüm sözler, müzikler, Serhat Kiremitçi, düzenlemeler ise bazı şarkılarda  Hakan Erken ile birlikte yapıldı. ‘Bu Aşk Beni Öldürüyor’, ‘Seni Hiç Unutmadım’ ve ‘Sevmezdim’ şarkılarının davulları Redd, Bulutsuzluk Özlemi gibi sevilen gruplardan tanıdığımız Berke Özgümüş tarafından çalındı. Gitar ve bas gitar kayıtlarında ise Hakan Erken, klavyeler ve vokaller ise Serhat Kiremitçi tarafından kaydedilen ‘Aman’ın, miks’leri Alp Turaç, mastering’leri ise Güven Ersoysal tarafından tamamlandı.