HAKAN’ın Kulağındakiler


1- Hande Yener - Beni Sev
2- Berksan - Yok Öyle Dünyam
3- İdo Tatlıses - Bileklerime Kadar Acıyor
4- Doğukan Manço - Zalim Sultan (feat Emre Altuğ)
5- Oğuzhan Koç - Takdir-i İlahi
6- Manuş Baba - Bu Havada Gidilmez
7- Hakan Peker - Unutuluyor Mu Aşklar
8- Canbay & Wolker - Elbet Bir Gün
9- Sena Şener - Sevmemeliyiz
10- İrem Derici - Tek Tabanca




HARBİYE'DE HANDE YENER DE OLMALIYDI


Yaz aylarının en çok konuşulan etkinliklerinden biri olan 'Turkcell Yıldızlı Geceler' bu yıl da sahne alan isimlerle dikkati çekmeyi başardı. Poll Porduction organizasyonuyla Açıkhava'da başarılı mı başarılı isimler sahne alıyor. Volkan Konak, Manuş Baba, Cengiz Kurtoğlu, Hakan Altun, Edis, Berkay, Serdar Ortaç, Koray Avcı, Mehmet Erdem ve Rubato, Serkan Kaya ve Zara gibi isimler sahnede olacak. Arabeskten popa ucundan Anadolu müziğine dokunacak bu konserlerde Hande Yener'in yer almaması dikkatimi çeken bir ayrıntıydı. Poll Production şirketinin en iyi kadın popçularından biri olan Hande Yener nasıl olur da bu etkinlikte sahne almaz? Beni Sev gibi muazzam bir şarkıyı Harbiye Açıkhava'da çılgınlar gibi söylemek isteyen ben ve benim gibiler hüsrana uğradık diyebilirim. Nedendir bilinmez bu süreçte Hande Yener, birçok hite imza atmış olan söz müzik yazarı Mert Ekren ile sosyal medya hesaplarından takipleşmeyi bırakmış. (Muzikonair'in iddiasına göre bu takipleşmeyi bırakmanın ardında, Demet Akalın ve Mert Ekren'in bir şarkı için çalışmaya başlamaları varmış.) Bir diğer sosyal medyada dedikodusuna ve benim hislerime göre Hande Yener acaba Poll Production ile yollarını mı ayıracak? Vallahi bu iddia sosyal medyada çok konuşuluyor. İki taraftan da henüz böyle bir açıklama yok ama ısrarla söylüyorum Beni Sev gibi bir şarkıyla Hande Yener Harbiye'de olmalıydı, Beni Sev Açıkhava'da yankılanmalıydı.















BAŞARISININ HAKKINI ALIYOR


Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde seslendirdiği Gülüm Soldu şarkısıyla Elif Buse Doğan dikkatleri üzerine çekmişti. Bu gencecik yaşında Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu konserleri, solo konserleri ve TV programlarıyla çalışmalarını sürdürdüğü gibi 2 albüm bir single çalışmasına imza atmış. Bugünlerde ise onu birçok şehirde konserlerin, festivallerin eksik olmayan ismi olarak görüyoruz. 1071 Malazgirt'in Fethi kutlamalarında sahne alan sanatçının sıradaki rotaları Ankara Çubuk Belediyesi, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi. İstanbul'da Yaz Neşesi konserlerinde olumlu geri dönüşler alan Elif'i ben de Beylikdüzü'nde dinlemeye gideceğim. Unutmadan hatırlatayım, Elif Buse Doğan bu akşam Harbiye Açıkhava'da gerçekleşecek olan ve geliri şehit ailelerine bağışlanacak olan Yavuz Bingöl ile ünlü piyanist Mehveş Emeç, şef Orhan Şallıel yönetimindeki Senfoni Orkestrası'nın etkinliğinde de konuk sanatçı olarak yer alacak. İşte başarı bu olsa gerek, meyvesi de ancak çalışılarak yenebilirdi. Tebrik ediyorum böyle genç yetenekleri, en önemlisi de güzel türkülerimizi genç bir isim olarak genç nesle ulaştırabilmesi takdir-e şayan.

 


GENÇ YAŞTA HEM YAZIP HEM SÖYLEMEK BAŞARIDIR


Erbil Erdan'ı uzun süredir sosyal medyada takip etmekteydim. Kendisini sosyal medyada keşfedenlerdenim. Yayımladığı amatör videolarda sesinin güzelliğini fark edenlerden biriyim. Aynı zamanda birçok ünlü ismin sahnesinde bağlama çalmasıyla ve vokalistlik yapmasıyla biliniyor. Geçtiğimiz günlerde 21 yaşındaki genç sanatçı Güle Güle adlı teklisini dijital platformlar aracılığıyla dinleyiciyle buluşturdu. Sözü ve müziği kendisine ait şarkının düzenlemesi Uğur Balcı imzası taşıyor. Hem şarkı söylemesi hem söz ve müzik yazması da her genç isimde bulunmayan bir özellik ve başarıdır. Erbil keyifli ama bir o kadar da naif duygular içeren şarkısıyla iyi bir dinleyici kitlesine ulaşabilecek kapasitede. Şarkısı da organik bir şekilde binlerce kişiye ulaşmış durumda. Erbil'in kulağa pürüzsüz gelen sesi ve yerinde yaptığı nağmeler onu diğer isimlerden değerli kılabilir ama şarkının da farklı olmasını duymak isterdik. Kendisine iyi bir zemin hazırlayan Erbil'i eminim ki uzun süre dinleyeceğiz.


GEÇ KEŞFETTİM


Evet, yazımın bu kısmında sizlere geç keşfettiğim bir şarkıdan bahsedeceğim. Aslında remix çalışmalarıyla adından söz ettiren Özkan Meydan'ı birçoğumuz tanıyor. Mayıs ayında müzik piyasasında kulaklarımıza ulaşan Emre Şakar ile feat yaptığı 'Ciğeri Yakıyor' çalışmasını ben daha yeni keşfedenlerdenim. Bu kadar güzel bir şarkıyı geç keşfettiğime üzüldüm. Son günlerde sıklıkla dinliyorum. Sözü ve müziği Emre Şakar'a ait olan çalışmanın sözleri o kadar duru ki seslendirenlerle ancak bu kadar uyuşurdu. Vokalde Feride Dilara Güneş'in sesini de seveceğinizi düşünüyorum. Tam bir yol şarkısı, uzaklara dalıp götürenlerden. Üstelik kulağınızı ve beyninizi yormuyor da. Özkan Meydan ve Alican Özbuğutu tarafından yapılan düzenleme günümüzde sıklıkla denense de şarkının sözleriyle bambaşka geliyor. Murat Yıldırım yönetmenliğinde çekilen klipte de şarkının gizemini görüp hissedebiliyoruz. Bu denli genç bir ekibin başarısını hepimizin desteklemesi gerekiyor. Bizi kaliteli şarkılarıyla beslemeye devam etmelerini diliyorum.