Başta hizmet sektörü olmak üzere havayolu taşımacılığı, turizm, konaklama gibi çok sayıda sektör çok zor bir dönemden geçiyor. Serbest meslek ve işyeri sahipleri de koronavirüs salgının yarattığı krizden etkilenenler arasında en önde. Hem arz hem de talebin darbe yemesi, dünya çapında bütün ekonomilerin çok zor bir döneme girdiğine işaret ediyor. Bu kapsamda Türkiye'de hükümet 100 milyar liralık 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' adında bir program açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldığını duyurarak insanların bağış yapabilecekleri hesap numaralarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi akşamı koronavirüs kriziyle mücadele için dayanışma kampanyası başlatıldığını duyurdu. "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Erdoğan, yedi maaşını kampanyaya bağışladığını açıkladı. Erdoğan, TBMM'deki tüm partileri, milletvekillerini, belediyeleri, bürokratları ve vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı. Buna ek olarak Cumhurbaşkanlığına bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı, "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla bir kampanya başlattı.

Bundan önce de ekonomiye 100 milyar TL hacminde destek öngören, "Ekonomik İstikrar Kalkanı" adında bir önlem paketi açıklamıştı. Paket kapsamında perakende, alışveriş merkezleri, otomotiv ve lojistik gibi sektörlerin muhtasar, KDV ve SGK primleri altışar ay ertelendi. Ek olarak nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan borçları da üç ay ertelendi. Konaklama vergisi Kasım ayına kadar ötelenirken, iç havayolu taşımacılığında ise üç ay süreyle KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e indirildi.