Ara transfer dönemi, futbolseverler için gönül verdikleri takımın ligdeki pozisyonuyla doğru orantılı olarak her zaman hareketli ve heyecan dolu geçer. 2025-2026 sezonunun ara transfer süreci bu yıl da hayli renkli.
Dört büyükler başta olmak üzere, kulüpler hem kadrolarını güçlendirmek hem de yeni yıldızlara imza attırma adına yoğun mesai harcıyor.
Haydi gelin bu sürece Trabzonspor cephesinden bakarak başlayıp kısa kısa bilgiler aktaralım.
Bordo Mavili takımda Felipe Augusto’nun Suudi Arabistan’a olası transferine çevrildiğini belirterek başlayalım. Augusto’nun takımdan ayrılması halinde 22 yaşındaki Norveçli golcü Daniel Karlsbakk, Bordo Mavili ekiple el sıkışabilir. Kulüpler düzeyinde ilk temasların kurulduğu bilgisine ulaştığımız isim için, Trabzonspor’un 6 milyon Euro’yu gözden çıkarmış durumda.
Fenerbahçe’de ise hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Teknik direktör Domenico Tedesco’nun açıklamalarına göre, 2-3 transfer görüşmesinde sona gelindi. Al-Ittihad ile yapılan pazarlıklarda son pürüzler giderildi ve N’Golo Kante’nin hafta sonuna kadar İstanbul’a gelmesi öngörülüyor. Tecrübeli orta saha oyuncusunun sağlık kontrollerinin ardından 2.5 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.
Sarı Lacivertliler ayrıca kaleci Mert Günok’u yeniden kadroya kattı ve Hollandalı kanat oyuncusu Anthony Musaba’yı 4.5 yıllık sözleşmeyle resmen transfer etti. Musaba, Samsunspor’daki 6 gol ve 3 asistlik performansıyla Fenerbahçe’nin hücum planlarına dinamizm katacak. Tedesco, özellikle orta saha ve kanat rotasyonunu güçlendirmeye odaklanıyor; tecrübeli ve genç oyuncuları dengeli bir şekilde kadroya entegre etmeye çalışıyor.
Beşiktaş ise Chelsea ile, kaleci Filip Jörgensen’i kiralama adına flört halinde. Teknik direktör Sergen Yalçın, genç kaleciyle görüşerek takımda görmek istediğini iletti. Bu transfer, Beşiktaş’ın kaleci hattında hem kısa hem uzun vadede stratejik bir planı olarak görülüyor.
Galatasaray’da ise durum daha farklı. Rakiplerine göre, daha durgun bir transfer süreci içinde olan Sarı Kırmızılı takımdaki bu durağanlık, başta tribünler olmak üzere tüm camianın homurdanmasına neden oluyor. Özellikle Gaziantep maçı sırasında taraftarın koro halinde yönetim ve Okan Buruk’u istifaya davet etmesi oldukça dikkat çekiciydi.
Evet her yıl olduğu gibi bu yıl da ara transfer süreci sadece oyuncu hareketleriyle değil, kulüp stratejileriyle de son derece önemli. Kadroda kontenjan açmaktan, sözleşme ve bonservis pürüzlerini çözmeye varana dek bir sürü sorun da, kulüplerin yoğun mesai vermesine neden oluyor.
Bunlara bir de yapılan transferlerden verim alamama riski eklendiğinde, ortaya her yıl yaşanan ve kulüplerin mevcut borç batağına daha da gömülme ve hovardalık hikayeleri çıkıyor.
Hoşçakalın...