CHP Grup Başkanvekili Özkoç, ABD'nin Ortadoğu üzerindeki planlarının dün de bugün de bilindiğini ifade ederek "ABD'nin Ortadoğu'da, Türkiye'den, Filistin'den yana en ufak olumlu adımı yok. Ortadoğu'da sadece bir savaş senaryosu yaratılıyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

ABD'nin Ortadoğu üzerindeki planlarının dün de bugün de bilindiğini belirten Özkoç, ABD'nin Ortadoğu'da, Türkiye'den, Filistin'den yana yaptığı en ufak olumlu bir adım olmadığını söyledi. Ortadoğu'da sadece bir savaş senaryosu yaratıldığını vurgulayan Özkoç, egemen güçlerin kendi çıkarlarına uygun olarak, orada ateşin, kanın, silahın üzerinden kendi ekonomilerini var etmeye çalıştığını dile getirdi.

"İstediği gibi at koşturuyor"

Özkoç, diplomatlar, ilişkiler ve birlikteliklerdeki ciddiyetin yok edildiğini ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir gün bakıyorsunuz ABD ile birlikte, onun müttefikiymişiz gibi, NATO'nun müttefikiymişiz gibi hareket ediyoruz. Bir gün bakıyoruz düşürdüğümüz Rus uçağının diyetini ödemek için Ruslarla beraber oturup, konuşuyoruz. Artık Türkiye'nin ne yaptığı, yapacağı hiç bilinmiyor. Artık Türkiye belirli egemen güçler tarafından istediği gibi kullanılan ülke haline getirildi.

O yüzden onların kendi hesapları var hem İsrail üzerinden, hem Filistin üzerinden hem Ortadoğu'da hem de Türkiye ile ilgili hesapları var. Biz bunu biliyoruz. Türkiye ile ilgili oynanan oyunlar olduğunu da biliyoruz. İşte o yüzden Kemal Kılıçdaroğlu, canla başla şunu söylemeye çalışıyor: Siz bunların eline bu kozları neden veriyorsunuz? Hem MİT uyarıyor sizi hem biz uyarıyoruz. Fakat siz bu konuda onların çıkarlarına uygun davrandınız. Bugüne kadar Türkiye'nin çıkarlarına uygun davranmadınız. Rıza Sarraf'ın Türkiye'de yargılanması gerekiyordu. İran bunu yapıyor. Kendi içindeki meselesini kendi içinde hallediyor, Türkiye yapamıyor. Türkiye, kendi eliyle bir suçluyu onlara teslim etti. O suçlu şimdi Amerika'da istediği gibi at koşturuyor. Biz sanki onu koruyan, kollayan bir devletmişiz gibi nerede bizim vatandaşımız diye soruyoruz. Trump da Putin de çıkış yapıyor. Bize göz dağı vermeyen, Ortadoğu'da kendi iradelerini göstermeyen bir devlet artık kalmadı. Biz bir irade gösteremiyoruz. Türkiye bu hükümetten bir an önce kurtulmalıdır."
Editör: TE Bilisim