Bursaspor 7. dakikada üstünlük golünü buldu. Ani gelişen atakta Josue'nin şık pasıyla ceza sahasına giren Bakambu, sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

13. dakikada Gaziantepspor atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Barış Yardımcı, çaprazdan topa sert vurdu. Açıyı iyi kapatan kaleci Harun Tekin, meşin yuvarlağı ayaklarıyla ceza sahası dışına gönderdi.

21. dakikada Gaziantepspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Belluschi'nin kaptığı topla hızla ceza sahasına giren Camara, sol çapraza yöneldi. Kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kalır kalan Camara topa sert vurdu. Harun, topu yumruklarıyla çeldi. Bursaspor defansı dönen topu ceza sahası dışına çıkardı.

27. dakikada Bursaspor'un sağ kanattan kazandığı korner atışını kullanan Volkan Şen, topu kale alanı içine doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Şamil Çinaz'ın sert vuruşunda kaleye yönelen topu kaleci Eray son anda tokatladı. Gaziantepspor defansı meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Maçın hakemi Yunus Yıldırım, havanın sıcak olması nedeniyle 27. dakikada su molası verdi.

45+2. dakikada Gaziantepspor atağında Chibuike'nin pasıyla ceza sahası önünde buluşan Muhammed Demir'in sert şutunda kaleye yönelen topu Harun Tekin son anda tokatlayarak kornere çeldi.

İlk yarı 1-0 Bursaspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

- İkinci yarı

51. dakikada Bursaspor atağında sol kanattan hareketlenen Josue, topu kale alanına doğru hareketlenen Fernandao'nun önüne doğru gönderdi. Fernandao'nun dokunamadığı top auta gitti.

55. dakikada Gaziantepspor'dan Vranjes, Volkan Şen'e sert müdahalesi nedeniyle kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

58. dakikada Bursaspor farkı 2'ye çıkardı. Volkan Şen'in düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı Josue kullandı. Josue, yaklaşık 25 metre uzaklıktan şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

62. dakikada Bakambu, ceza yayı üzerinde önünde bulduğu topu bekletmeden kaleye gönderdi. Kaleci Eray Birnican'ın son anda tokatladığı meşin yuvarlak kornere gitti.

71. dakikada hakem Yunus Yıldırım, maçta ikinci kez su molası verdi.

75. dakikada Bakambu'nun pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Emre Taşdemir, topa yerden sert vurdu. Kaleci Eray Birnican, meşin yuvarlağı ayaklarıyla ceza sahasının dışına çıkardı.

87. dakikada Bursaspor atağında kazanılan serbest atışı kullanan Belluschi, topu arka direğe doğru gönderdi. Fernandao'nun kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

Karşılaşmayı Bursaspor 2-0 kazandı.

3 puan parolasıyla çıktık

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0 kazandıkları Gaziantepspor maçına ilişkin olarak, "Sıcağın el verdiği derecede koşmaya çalıştık. Futbolcularımı tebrik ediyorum" dedi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen haftayı yenilgiyle kapatan her iki takımın da maça 3 puan parolasıyla çıktığını söyledi.

Sıcaklığın 32 dereceyi bulduğunu ve bu durumdan ister istemez iki takım oyuncularının da olumsuz etkilendiğini ifade eden Güneş, "Sıcağın el verdiği derecede koşmaya çalıştık. Futbolcularımı tebrik ediyorum. İki takım oyuncuları da iyi mücadele etti. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra işimiz kolaylaştı ve skor daha farklı olabilirdi. Bütün maçlara olduğu gibi bugün de sahaya kazanmak için çıktık. Umarım kalan maçları da kazanırız."

Şenol Güneş, bir gazetecinin, "Dün akşam Bursaspor'un genel kurulu vardı ve sizin sözleşmeniz bu ay içinde bitiyor. Adınız Beşiktaş ile anılıyor. Bursaspor'da kalacak mısınız?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Son haftalarda basın toplantısı yapmıyordum. Adımın Fenerbahçe ve Trabzonspor maçları öncesi speküle edilmemesi için uzak durdum. Bu kısır çekişmenin içinde olmam. Bursaspor her şeyden üstündür. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular bu camiaya hizmet ederler, çalışırlar. Kongrede güzel bir ambiyans vardı. Bütün adaylar birbirini kutladı. Kimin kazanacağından çok kazananın bu camiaya ne kazandıracağı önemli. Bu göreve işimizi iyi yapmaya geldik. Beşiktaş'tan teklif aldığım yönündeki iddialar doğru değil. Teklif olabilirdi de. Bu çok doğal. Benim sözleşmem bittiğinde başka bir hocayla anlaşma sağlanırsa saygı duyarım. Görüşmek için acele etmeye gerek yok. Önce bu takımın oyuncularının kalması önemli."

Güneş, üç başkan adayının da kendisiyle devam etmek istediği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Ben zaten Bursaspor'un antrenörüyüm. Bir daha pazarlığa oturmak doğru olmaz. Mukavelem bittiği zaman oturur konuşuruz. Ben bu oyuncuların kalması gerektiğini söylüyorum. Kongre yapıldı ve yönetim yenilenerek devam ediyor. Hedefleri nedir, bunlar konuşulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantepspor cephesi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, maçtan önce Bursaspor'un etkili oyuncularını durdurup, kazandıkları toplarla gole gitmeyi planladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Planımızda zaman zaman başarılı olduk. İlk yarıda erken bir gol yedik. Daha sonra maçı çevirmek için uğraştık ve girdiğimiz pozisyonlar vardı. Bursaspor'un da pozisyonları oldu. Maçın hep içindeydik. İkinci yarıya da iyi başladık. Gördüğümüz kırmızı kart yüzde yüz doğruydu. Bursaspor'un çok kaliteli ayakları var. Josue çok güzel bir gol attı. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremeyerek buradan puansız ayrıldığımız için üzgünüz. Bursaspor'u tebrik ediyorum."

Editör: TE Bilisim