ODESSA

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nun ilk haftasında deplasmanda Ukrayna temsilcisi Zorya Luhansk'la 1-1 berabere kaldı.

1. dakikada sağ kanattan gelişen Zorya atağında ceza alanına ortalanan topa iyi yükselen Petryak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

10. dakikada Stoch'un sol taraftan kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasına ortaladığı topa Josef'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla direğin yanından dışarı çıktı.

22. dakikada Karavaev'in ceza sahası sol çaprazından vuruşunda top kaleci Volkan Demirel'in ellerinde kaldı.

Kalan dakikalarda iki takım da önemli gol pozisyonu üretemedi ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

50. dakikada Fenerbahçe, gole çok yaklaştı. Alper Potuk'un ara pasında savunma arkasında topla buluşan Sow, kaleci Shevchenko ile karşı karşıya kaldı. Senegalli oyuncunun vuruşunda Ukraynalı kaleci ayaklarıyla topu kornere çeldi.

52. dakikada ev sahibi takım, mücadelede öne geçti. Sarı-lacivertlilerin orta alanda çıkarken kaptırdığı topla hareketlenen Kamenyuka, pasını ceza alanı yayı içindeki Ljubenovic'e aktardı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı geriden gelen Grechyshkin'in önüne bıraktı. Grechyshkin'in ceza sahası dışından sert şutunda top, kaleci Volkan Demirel'in solundan ağlarla buluştu: 1-0

66. dakikada ceza sahası yan çizgisi dışında sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Van Persie, topu doğrudan kaleye gönderdi ancak kaleci Shevchenko meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.

78. dakikada bulduğu boş koridoru değerlendirerek topla ceza sahasına sokulan Emenike, ceza alanı yayı önünde şutunu çekti ancak kaleci Shevchenko üzerine gelen topu yumruklarıyla tehlike bölgesinin dışına gönderdi.

90+6. dakikada Fenerbahçe, beraberliği yakaladı. Ceza alanı dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Kjaer'in şutunda top savunmadan döndü. Danimarkalı futbolcunun, yeniden önünde bulduğu topa sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Shevchenko'nun sağından filelere gitti: 1-1

Kjaer'in kaydettiği golün santrası yapılmazken, Fenerbahçe 1 puanı son anda aldı ve maç 1-1 sona erdi.

Fenerbahçe'de kötü gidiş sürüyor
Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa'nın Monaco takımına elenerek başlayan sarı-lacivertli ekipte alınan kötü sonucun ardından teknik direktör değişikliğine gidildi. Fenerbahçe, Portekizli teknik adam Vitor Pereira'nın yerine getirilen Hollandalı Dick Advocaat yönetiminde çıktığı ilk maçta UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımını 3-0 yenerek umut verdi.

Grasshoppers müsabakasından sonra Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan sarı-lacivertliler, sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Grasshoppers'i rövanş maçında mağlup eden Fenerbahçe, daha sonra Süper Lig'de arka arkaya iki maç yaptı. Sahasında Kayserispor ile 3-3 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, ardından Bursaspor'a 1-0'lık skorla mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda grubun zayıf ekibi olarak gösterilen Ukrayna'nın Zorya takımıyla deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, bu maçı kazanarak, kötü gidişi durdurmak istiyordu. Ukrayna'nın Odessa kentindeki Chornomorets Stadı'nda yapılan maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. Mücadelenin 52. dakikasında Grechyshkin'nin golüne engel olamayarak geri düşen sarı-lacivertli ekip, beraberliği 90+6. dakikada Kjaer'in attığı golle kurtardı.

Bu skorla Fenerbahçe'nin galip gelememe serisi 3 maça çıktı. Ligde yaptığı Kayserispor ve Bursaspor maçlarını kazanamayan sarı-lacivertli takım, UEFA Avrupa Ligi'ne de puan kaybıyla başladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Deplasmanda bir Avrupa kupası maçı oynadık. Bence bu kulvarda deplasmanda alınan 1 puan iyi sonuçtur. Bence adil de bir sonuç oldu." dedi.

"Kadromuzda üst seviye futbol oynayamayacak futbolcular var ama biz puanlar ve galibiyetler almak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullanan Advocaat, "Şu anda futbolcuların üstünde çok fazla baskı var. Kazanmak zorunda olduklarını biliyorlar." şeklinde konuştu.

Zorya cephesi
Zorya Teknik Direktörü Yuriy Vernydub, "Takımıma teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir ekiple oynadık. Aldığımız bir puanı seyircilere hediye ediyoruz. Savaş nedeniyle sahamızda oynamasak da tüm Ukrayna'nın bize destek verdiğini anladık. Çok disiplinli bir futbol oynadık. 90+6. dakikada gol yedik. Bu kadar uzatmak hakemin kararıydı. Bu sonucu kabul ederek, çalışmaya devam etmeliyiz." dedi.
Editör: TE Bilisim