SAKARYA - Avustralya'da test sürüşünde motosikletten düşerek ayak bileğinden sakatlanan, sezon başında da antrenmanda el bileği kırıldığı için ilk iki yarışa katılamayan Toprak Razgatlıoğlu, yeni sezon hazırlıklarını milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'yla Sakarya'nın Akyazı ilçesinde sürdürüyor.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona sakatlıklarla başladığını, ilk iki yarışı kaçırdığını ve şu anda sıralamada 9'uncu olduğunu söyledi.

Gelecek sezondan umutlu olduğunu ve şimdiden hazırlıklara başladığını anlatan Toprak, "Sıkı sıkı antrenmanlar yapıyoruz. Sıcakta antrenman yapmak bizim için daha iyi çünkü bazı ülkelerde çok sıcak şartlarda yarışıyoruz." dedi.
"Kenan Sofuoğlu ile her gün antrenman yapıyorum"

Toprak Razgatlıoğlu, gelecek sezondan itibaren hedefinin Superbike Dünya Şampiyonası olduğunu vurgulayarak, "Çalışmalara her zaman devam ediyoruz. Seneye güzel dereceler yaptık mı dünya şampiyonasına iyi bir adımla girmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.

"Bu kategoride dünya şampiyonu olduğum takdirde güzel bir teklif gelirse hayalim MotoGP'de yarışmak." diyen Toprak, bunun için çalışmalarına hız verdiğini dile getirdi.

Toprak, şu anki tek isteğinin Superbike olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"İnşallah gelecek sezon güzel dereceden sonra o hedefime ulaşmış olacağım. Geçen sezon 600cc'de Avrupa şampiyonu oldum, gelecek sezon da 1000cc'de aynı başarıyı gerçekleştirmeyi hedefliyorum. O yolda Kenan Sofuoğlu ile her gün antrenman yapıyorum ve bunun karşılığını alacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.