İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Adana ve Mersin olmak üzere araç yoğunluğunun fazla olduğu 8 ilde gerçekleştirilen araştırma, araç satın alma hakkındaydı. Bunun yanı sıra araştırma “Uzun dönem bireysel araç kiralama konusunda farkındalığımız ne durumda?” sorusuna da yanıt aradı.

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 1’i bireysel kiralamanın ne olduğunu bilmezken, 7’si bireysel kiralama hakkında bilgi sahibi olmasına rağmen tercih etmiyor. Bu sonuçlar, araç kiralama sektörü için olumsuz bir durumu ortaya koysa da, sektörün güçlenme potansiyeli olduğunun işaretini veriyor.

Özellikle son ÖTV düzenlemesinin de bir sonucu olarak 2. el pazarına gösterilen ilgi artarken, 2017 yılının sonunda bireysel kiralama sektörünün de önemli bir paya sahip olacağı düşünülüyor. Kiralamaktansa araca sahip olmayı tercih edenler için satın alma zorlaştıkça kiralama daha etkili bir oyuncu haline geliyor. Bunun yanı sıra sadece satın alma değil, sonrasında önemli emek ve nakit masrafı gerektiren araç sahibi olmanın karşısında; araç kiralama imkanları önemli bir kurtarıcı olabiliyor.

Avantajlarına rağmen araç kiralama konusunda farkındalık neden düşük?

Görünen o ki, bireysel kiralama sektörünün tüketicilere kiralamayı daha iyi anlatıp, potansiyel faydalarını benimsetebilmesi gerekiyor. Araç kiralamanın, özellikle Türkiye’de lüks algısı yarattığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, araca sahip olmanın avantajları üzerine daha sık bilgi ile karşılaşılması, algıları yanıltabiliyor. Sektörde rekabet gücünü arttırmak için araç kiralama şirketlerinin ve çeşitli platformların, hedef kitlelerini uzun dönem bireysel araç kiralama avantajları üzerine bilgilendirmesi gerekiyor.

Bu bilgilerin yanı sıra kurumsal kiralamaya ek olarak, bireysel kiralama sektörünün de yeni ÖTV sistemini avantaja çevirmesi ve sıfır araç pazarından pay almaya çalışması sektöre önemli bir ivme kazandırdı. Büyük bir hızla sektörün önemli oyuncusu haline gelen araç kiralama alternatifi, büyük araç kiralama firmaları ve https://www.otoredi.com/ gibi araç karşılaştırma platformları sayesinde bilinirliğini günden güne arttırıyor.

Peki, uzun dönem bireysel araç kiralama nedir?

Uzun dönem bireysel araç kiralama, basitçe araç satın almak yerine uzun süre için bir araç kiralama hizmetinden faydalanma anlamına gelir. Bu durumda, toplu bir ödeme yapmak zorunda kalmadığınız gibi aracınızın plaka tescili, sigorta, vergi ve bakım, onarım gibi zaman, para ve emek gerektiren tüm işleri birlikte çalıştığınız araç kiralama firması sizin için gerçekleştiriyor.

Üstelik sürekli yeni araç imkanı sunan araç kiralama firmaları sayesinde sürekli sıfır araç kullanma şansı bulursunuz ve herhangi bir arıza durumunda aracınız bir yenisiyle değiştirilir. Böylece bir sorunsuz bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kaynak: http://www.almiracars.com/tr/blog/arac-kiralama/on-kisiden-sekizi-bireysel-kiralamayi-bilmiyor