2020 yılında yabancılara Türkiye genelinde 15 bin 814 arsa ve arazi, (tarla, bağ, bahçe vb) satışı gerçekleşti. Yabancılara arsa ve arazi satışında Almanya (202), Irak (194), Afganistan (173), İngiltere (130), İran (117) en çok arsa satışı yapılan ülkeler oldu. 

Bir vatandaş olarak Cennet Doğru, tarımın yapılmadığı toprakları elinden çıkaran köylülerin yarın yabancıların eline mahkûm olacağını bakın nasıl anlatıyor: 

“Sizler çocuğum rezil olmasın şehirde büyüsün, şehirden ev, araba alayım, köyden büyük şehirlere kaçayım derken kim olduğunu dahi bilmediğiniz insanlar gelecek dedenizin, babanızın size miras bıraktığı tarlaları, evleri, köyleri tek tek satın alacak, söz sahibi olacaklar. 

Siz kurak, beş para etmez dediğiniz toprağınızı 3 kuruş fazlaya sattım, kar yaptım diye kasılacaksınız. 

Yabancılar bir tane boş arazi bırakmadan işleyecekler, üretecekler, senin benim yapamadığımı yapacaklar. Bizim değerini bilmediğimiz yarım dönüm toprak dahi onların en büyük hayali. Biliyorlar ki Türkiye topraklarına adamı ters diksen düz biter. Vatanın, topraklarımızın en büyük bekçisi, koruyucusu topraktan üreten köylülerdir.

Tarım arazileri yabancıların eline geçerse, Türk köylüsü biterse atalarımızın bize kanıyla, canıyla, aç, susuz kalarak aldığı bu toprakları hiç savaşmadan kağıt parçası uğruna satarsak o zaman savaşı kaybetmiş olacağız.    

Yatırım yapmak istiyorsanız gidin tarla alın, 49 yıllığına dağlardan arazi mi kiralanıyor bunu onlara bırakmayın siz kiralayın. 

Miras başında kavga edip satılığa çıkarmayın. Paraya ihtiyacınız varsa toprağı işleyen kardeşinize satın.      

Mirası bölüşülemeyen, mahkemelik olan tarla satışlarına gidin bakın adliye önünde farklı bölgelerden haber alıp koşup gelen nereye çalıştığı, kime hizmet ettiği belli olmayan, yüzünü ilk ve son defa göreceğiniz insanlarla dolu. Savaş çıkacak diye beklemeyin. Savaşın ortasındayız.