9 Kasım Çarşamba günü saat 13:00’te daha önce bu sütunda sizlere bildirdiğim gibi Kadıköy’de Caddebostan Kültür Merkezinde (CKM) Atatürk sevdal

9 Kasım Çarşamba günü saat 13:00’te daha önce bu sütunda sizlere bildirdiğim gibi Kadıköy’de Caddebostan Kültür Merkezinde (CKM) Atatürk sevdalıları Ulu Önderimizi anmak için bir araya geldik. CKM’nin büyük salonu tıklım tıklım dolu idi. Bir gazetenin 10 Kasım’da “BİR ÖLÜM ANCAK BU KADAR ÖLÜMSÜZ OLABİLİR” manşetinde belirttiği gibi; Ataktürk, sevgisi, O’na olan inanç, bağlılık ve özlem ve minnet ve şükran duyguları ile dopdolu insanlar salonu doldurmuşlardı.
Emekli Subaylar Derneği (TESUD) İstanbul İl Başkanı Emekli Albay Erol Hatunoğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılışı yaptı. Bilahare sahneyi Devlet Sanatçısı Dilek Türker aldı. Günümüzün Atatürk Kızı olarak andığımız Dilek Hanımefendi heyecanla Atatürk’ü andı ve duygu dolu bir şiir okudu.
Daha sonra iftihar kaynağımız, büyük bilim adamı Prof.Dr. İlber Ortaylı; veciz bir şekilde hislerimize tercüman olarak, bize ayırabildiği vakit içinde Atatürk’ü anlattı.
Program TESUD Korosunun Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri, yer yer bütün salonla birlikte icrası ile devam etti.
10 Kasım’da Atatürk bütün yurt sathında ve Kıbrıs’ta da özlemle, minnet ve şükran duyguları ile anıldı. Ankara’da yüz binler Anıtkabir’e akın etti. Her yer Atatürk ile dopdolu idi.
Malumları Ata’mızı sadece 10 Kasımlarda anmıyoruz. O, günlük hayatımızda da, miras bıraktığı fikir, eser ve devrimleri ile hep aramızda değil mi? Çağdaş uygarlığa uzanıp onu aşma yolunu aydınlatan ışık, O değil mi?
O, hep aramızda ve kalbimizde.
Bir örnek de, Koromuzun solistlerinden şair ve bestekar Nilgün Ö. Eken Hanımın aşağıdaki şiirinde ifadesini bulmuş.

KALBİMİZDE SAKLADIK BİZ

Dünyanın tek lideri “O”,
Onuruyla yaşadık biz!
Bağımsız bir vatan kurdu,
Hürriyeti kutladık biz!

“ÇANAKKALE BİZİM” dedi,
Kahramanca savaştık biz!
Dört bir yanı düşman sardı,
Kanımızla koruduk biz!

Binlerce kitap okudu,
Bilgisiyle yoğrulduk biz!
Her sözü bir öğüt oldu,
Satır, satır okuduk biz!

İlkelerini anlattı,
Altı Oku tanıdık biz!
Yok etmeye çalıştılar,
Beynimize kazıdık biz!

Zirvenin tepesinde “O”
Işığıyla yürüdük biz!
Hainler hiç uğraşmasın,
Kalbimizde sakladık biz!

Nilgün Özbay Eken

Değerli okurlarım, bu arada malumları ABD yeni başkanını seçti ve İsviçre’de başlayan Kıbrıs görüşmelerine de ara verildi.
Irak ve Suriye’de ABD ve diğer ülkelerin kara harekâtına katılmamaları sonucu, harekat alanlarında teröristler, peşmergeler, aşiret milisleri adeta cirit atıyor. Bölgede ABD ve birçok ülkenin “özel kuvvetleri” de faaliyet halinde. Her grubun hedefleri, menfaatleri ve planları da farklı. Türkiye’nin de bölgede görev almasına bölge ülkeleri yanında dışarıdan katılanlar da karşı.
En son ABD Genelkurmay Başkanı Ankara’ya geldi. Şimdilik somut bir gelişme olmasa da Türk Ordusu güney sınırları takviye ediyor. Gerek milli menfaatlerimiz gerekse bölgedeki Türkmenlerin mal ve can emniyeti ve kendi sınırlarımızın güvenliği tabii ki bölgenin takviyesini gerektirmektedir.
Geçenlerde ellerindeki naylon torbalarda ekmek taşıyan, Çankırı’dan Şırnak’a gönderilen askerlere ait resimler gazetelerde yayınlandı.
Çankırı’ya, yakında Ankara’dan intikal ettiği belirtilen bu birliğin, Çankırı yerine güney sınırlarımıza gitmemiş olmasının sebebi, herhalde TSK’nin yeni uygulanmaya başlanan yapısı olsa gerek.
Güneydoğu PKK’ya büyük zayiatlar verildiği ortadadır. TC Hükümeti ve TSK’de terörün bitirileceğine dair kararlılığını sık sık ifade etmektedir.
Irak ve Suriye’deki hazin yangını ülkemize sıçratmamak için bu kararlılığın ve bu kararlılığın gerektirdiği fedakarlıkların önemi ortadadır. Bu fedakarlıkların en somut örneği kahraman şehitlerimiz ve yiğit yaralılarımızdır.
Bu vesile ile hain ve kalleş PKK canilerine gözlerini kırpmadan atılan yiğit ve kahraman asker, polis ve korucularımızın, Yüce Allah yardımcıları olsun.
Bu kutsal mücadelede hayatını kaybeden aziz ve kahraman şehitlerimize Tanrı’dan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralı yiğit ve kahramanlara acil şifalar diliyorum.
KKTC’nin kuruluşunun 33’ncü yıldönümünü Taksim Anıtına çelenk koyarak kutladık.
33 yılda güzel Kıbrıs’ın kuzeyinde alt ve üst yapısı ile modern üniversiteleri, okul ve hastaneleri ile cıvıl cıvıl alışveriş merkezleri, turizm tesisleri ve örnek demokrasi geleneği ile gelişen KKTC’ye nice hür, mutlu ve bağımsız yıllar dilerim.