Akıllara hiç gelmezdi. O kadar küçük pişmanlıkların bu denli büyük bir dağ oluşturup; insanları da oradan aşağı atacağı! Bir çoğumuz yaşamıştır. Her şeyin bittiğine emin olup, yok olmayı dilemiştir. Boşuna olduğu bilinci tam anlamıyla yerleşmiş olsa bile başka bir yolu yokmuş gibi gelir. Halbuki her zaman bir yol vardır. Nereden baktığımıza ve ne görmek istediğimize bağlıdır.  Sadece bunlar da değil; gördüğümüzü algılama biçimimiz de önemli değil midir?

Bir yerlerde birileri sırf bu yüzden hayatından vazgeçiyor. Ülke gençliği yuvarlana yuvarlana yok oluyor. Çünkü umudu ve hayali olmayan bir nesil yetişiyor. Tek bildiği internette dolaşmak olan bu nesil hayalleri de olmadığından, ilk yokuşta tırmanmaya gücü olmadığından; ya asla adını anmak istemeyeceğim maddelerle beynini uyuşturur ya da bir yerlerde hayatına son verir.  

Maddelerin ulaşım kolaylığı da ürkütücü bir konu! Akıl kadar kıymetli bir varlığa sahipken; akıldan daha pasif olan, uğruna aklın nimetlerinden faydalanmayı reddetmek ne büyük bir çelişkidir. Öncelikle bunun farkına varmamız gerekir. Farkına varmadan yaptığınız her düşünce ve davranışımız bir süre sonra pişmanlığımız haline gelir. Oysa bir hayaliniz varsa pişmanlığınıza neden olan durumları oluşturmamış olacaksınız. Böylece hayallerinize daha fazla yoğunlaşacaksınız.

Hayali olan insan, her koşulu lehine çevirir. Kimi zaman, bahçedeki çiçek. Kimi zaman, radyoda çalan şarkı! Almak isteyene evren vermeye hazırdır; tüm fedakârlığıyla üstelik. Öncelikli soru şu olmalı sen ne istiyorsun? Kaçımız finalde nereye varacağını biliyor ki bu doğrultuda ilerleyebilsin! 

 Ahmet Şerif İzgören bir seminerinde, çocukluğumuzdan bu yana hikâye kitabı olarak bildiğimiz “Alice Harikalar Diyarında” ‘nın aslında ne kadar kuvvetli bir kişisel gelişim kitabı olduğunu, kitabı bitsin diye okuduğumu fark ettim. Cümle tam olarak şuydu: “Nereye gittiğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin bir önemi yok.” Tam olarak da böyle değil midir?

Yürüdüğün yolun seni varacağın noktaya ne kadar sürede ve ne şekilde ulaştıracağı senin hayalinle paraleldir. Hayallerine tutunarak yürürsen düşmeyeceğini bil yeter. Tılsım burada çünkü!