İSTANBUL (DHA) - İstanbul'da İBB ekipleri İETT ve Özel Halk Otobüsleri'ne (ÖHO) sefer aralarında dezenfektasyon uygulaması yapıldı. Kadıköy'de de yapılan uygulamada hastanelerin yoğun bakımında kullanılan bir ürün olan "Crystalin" kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 09.00 - 17.00 saatleri arasında Kadıköy, Eminönü, Beşiktaş, Sultanbeyli, Mecidiyeköy peronlarında İETT, ÖHO otobüslerine seferler arasında dezenfektasyon uygulaması yaptı. Hijyen çalışmasında İBB Sağlık Daire Başkanlığı'ndan onaylı ve hastanelerin yoğun bakımında kullanılan bir ürün olan Crystalin kullanıldı. Çalışmaların koronavirüs ve benzeri salgın hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarındaki riski azaltmayı yönelik olduğu belirtildi.

Dezenfekte çalışma yapılan otobüsün sürücüsü Ahmet Oğuz, "Çok iyi oldu. Yolcular otobüse biniyor, her tarafı tutuyor elliyor. Virüse karşı iyi bir önlem oldu" diye konuştu. Taner Bal, "Bunun önleminin alınması gayet iyi. Önlemi baştan almak gerekli. Koronavirüs ülkemizde bekleniyordu. 1 ay öncesinden önlemler alınmıştı. Ekipler bütün peronlarda dezenfekte çalışması yapıyor. Çalışmaların sadece peronlarda değil, ortak kullanılan okul, cami her yerde yapılmalı" diye konuştu.

ANKARA'DA 2 BİN 56 DOLMUŞTA VİRÜS TEMİZLİĞİ

Ankara'da 2 bin 56 dolmuş, koronavirüs başta olmak üzere salgın hastalıklara karşı dezenfekte edildi.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün, tüm dünyaya yayılmasının ardından Başkent'te toplu taşıma araçlarında başlatılan dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Daha önce Ankaray, Metro, teleferik, EGO otobüsleri ve özel halk otobüsleri, Şehirler Arası Terminal İşletmesi, camiler, gençlik merkezleri ve belediyeye bağlı aile yaşam merkezleri salgın hastalık riskine karşı dezenfekte edildi.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesi ile birlikte artırılan önlemler kapsamında, kentteki 2 bin 56 dolmuşta da dezenfekte işlemi yapıldı. Araçlar, 'Geniş Spektrumlu Virüsidal Dezenfektan' ile iç ve dış sterilizasyon işlemine tabi tutuldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi kontrolünde, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'nca gerçekleştirilen çalışmada tüm dolmuşlar virüs tehdidine karşı temizlendi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, denetimlerin il genelinde aralıksız devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"EGO ve özel halk otobüsleri, Metro, Teleferik ve Ankaray vagonlarında başlatılan hijyen çalışmalarının minibüslerde olmazsa eksik kalacağını düşündük. Minibüsçüler Esnaf Odasına yazılı bildirimde bulunarak, her gün araçların iç-dış fiziksel temizliğinin yanı sıra iç kısımlarda da salgın hastalık riskine karşı kimyasal ve biyolojik temizlik yapılmasını istedik. Salgın hastalıklardan halkımızı korumak için başlattığımız bu çalışmalar nedeniyle duyarlı davrandıkları için oda yönetimine teşekkür ediyoruz. Başkentliler toplu taşıma araçlarının tümüne güvenle binebilirler. Zabıta ekiplerimiz her gün sabah akşam temizlik çalışmasının yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor."
Editör: TE Bilisim