MUĞLA

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri, Bodrum ilçesinde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkısıyla Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği ve SİSAY tarafından 26 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Bodrum ilçesi ile Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğin açılışı, Bodrum Kalesi'nde düzenlenen "Kız Kaçıran" filmiyle gerçekleştirildi.

Gösterim öncesinde filmin başrol oyuncuları Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, izleyicilerle buluştu.

Etkinlikte konuşan Sezgin, Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinliklerinin 6'ıncısını başlattıklarını söyledi.

Gösterimi yapılacak filmler sayesinde yönetmen ve oyuncuların sinema sevenlerle buluşturulacağını ifade eden Sezgin, etkinliğin son gününde Işıl Yücesoy, Perihan Savaş, Halil Ergün gibi bazı usta sanatçılar için ödül gecesi düzenleyeceklerini kaydetti.

Kız Kaçıran filminin başrol oyuncularından Ceren Benderlioğlu da uzun zamandan bu yanan sinema filmlerinde rol aldığını hatırlattı.

Benderlioğlu, seyirciler tarafından Tarık Akan ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Küçüklüğümde okul servisinde cam kenarında otururdum belki Tarık Akan oradan sarkarda beni öper diye. Düşüncelerini sonuna kadar savunan bir sanatçıydı. Son zamanlarda böyle çınarları kaybediyoruz. İnşallah yaşayanların da değerlerini biliriz. İnşallah onların gözü yaşlı gitmez."

Oyuncu Emir Benderlioğlu ise Türkiye'de çok fazla yol filminin çekilmediğini söyledi.

Zor bir projeyi başarıyla tamamladıklarını ifade eden Benderlioğlu, şunları kaydetti:

"Bu filmin neredeyse yüzde 70'i araç içinde geçiyor. Sinemada araba sahnelerini çekerken 4x4 araç kullanıyoruz. Arazi aracına bağlı römorkun üzerine araç oturtuluyor. Arazi tipi araçların çok ciddi karbonmonoksit salınımları olduğu için bizim kafamız güzel oluyordu. Artık ne dediğimizi bilemediğimiz hale gelmiştik."

2 Ekim'e kadar devam edecek hafta kapsamında "Çakallarla Dans-4", "Nadide Hayat", "Deliormanlı", "Dedemin Fişi", "Sevimli Tehlikeli" ve "Ertuğrul 1890" filmlerinin gösterimleri ücretsiz olarak yapılacak.
Editör: TE Bilisim