Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil "2016 Dünya El Sanatları Kenti" unvanını kazandı.

Filistin Devleti Kültür ve Turizm Bakanı Rula Ma'ayah tarafından yapılan yazılı açıklamada, "El-Halil '2016 Dünya El Sanatları Kenti' sertifikasını Dünya El Sanatları Komitesi (WCC) tarafından teslim aldı." denildi.

Bu unvanı aldıktan sonra İsrail'in El-Halil'e yönelik ihlallerine daha fazla dikkat çekileceğini belirten Ma'ayah, "Ümit ederim ki bu başarı kent sakinlerinin, özellikle de el sanatları ile uğraşan esnafın İsrail ihlallerine karşı direnişlerini güçlendirmelerine katkıda bulunacaktır." ifadelerini kullandı.

Ma'ayah ayrıca bu başarının El-Halil'deki ilgili kuruluşlar ve Belediye Başkanı Davud ez-Za'teri ile tam bir ortaklık ve işbirliği içerisinde yapılan başvuru sayesinde elde edildiğini belirtti.

Batı Şeria'nın nüfus ve yüz ölçümü bakımından en büyük kentlerinden biri olan, en büyük ekonomi merkezi sayılan ve ekonomik açıdan ayrı bir önemi bulunan El-Halil, çömlek, seramik, cam, ahşap, sedef ve deri tabaklama gibi pek çok geleneksel el sanatları ile ön plana çıkıyor.

El-Halil'in "2016 Dünya El Sanatları Kenti" aday başvurusu bu ayın başında Dünya El sanatları Komitesi (WCC) tarafından kabul edilmişti.
Editör: TE Bilisim