ANKARA

Tanzanya'ya insani yardım çalışmaları yürütmek amacıyla giden bir sivil toplum kuruluşunun (STK) görevlileri ile haber çalışması için ekibe eşlik eden basın mensupları, "paralel yapı" mensuplarının saldırısına maruz kaldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Kurban Bayramı süresince insani yardımda bulunmak üzere Tanzanya'ya bağlı Zanzibar Adası'nda bulunan bir STK'nın görevlileri ile çalışmaları haberleştirmek amacıyla beraberinde yer alan TRT Avaz ve Moral FM çalışanı 2 kişi, "paralel yapı"nın bölgedeki tanınmış isimlerinden biri tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı.

TRT Avaz'ın dün Zanzibar'daki geleneksel pazar yerinde bulunan Özbek restoran sahibiyle röportaj yaptığı sırada, ön ismi Sıtkı olduğu öğrenilen bir kişinin zorla görüntüye girerek yüksek sesle, "Bizim Ayna'nın (Samanyolu TV'de yayınlanan gezi programı) çakması bu" dedi.

TRT muhabirinin "Çekim yapıyoruz, müsaade eder misiniz?" demesi üzerine, söz konusu kişi tehditkar ifadelerle Türkiye'den gelen ekibe sözlü saldırısını sürdürdü ve ardından fiziki müdahalede bulundu.

Sıtkı adlı "paralel yapı" mensubu, bugün ise ekibin Türkiye'ye dönmek üzere Zanzibar Havaalanı'ndaki bekleme salonunda bulunduğu esnada ekibin yanına gelerek yine siyasi içerikli ağır hakaretler sarf etti. Şahsın, sözlü tacizlerin ardından fiziki sataşmada bulunması ve olayın büyümesi üzerine polis duruma müdahale etti.

Polis, olaya müdahil olan tarafları kısa süreyle gözaltına alırken, Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçiliği devreye girerek Türkiye'den gelen ekibin serbest bırakılmasını sağladı.

Moral FM çalışanı Fethi Çağıl, olayla ilgili twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bu akşam Zanzibar'da Paralel Örgüt mensupları TRT Avaz'ın çekimlerine engel olarak üzerimize saldırdılar. Zanzibar Havaalanı'nda Kimse Yok Mu? gönüllüsü bir paralel, 'Erdoğan'ın köpekleri' diyerek üzerimize saldırarak darbetmeye çalıştı. Elimizde paralel örgüt militanlarının bize yaptığı saldırı ve küfürlerin video kaydı var. İnternet çok yavaş, paylaşamıyoruz. Paralel militanlar ağza alınmayacak küfürler savurdu."

Çağıl, "paralel yapı" mensubunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik de hakaretler içeren ifadeler kullandığını kaydetti.