Şırnak'ta teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Gökhan Ünaldı'nın cenazesi, memleketi Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Uçakla Tuzköy Havalimanı'na buradan da karayoluyla Mucur ilçesine getirilen şehidin cenazesi, "helallik" alınması için Hamidiye Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Şehidin babası Bekir, annesi Kiraz ve 17 yaşındaki kardeşi Bayram Göktuğ Ünaldı, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ağabeyinin tabutuna sarılan Bayram Ünaldı, "Bırakmam o burada kalacak", "Abi söz vermiştin izine gelecektin neredesin" diye ağladı. Şehidin tabutunun üzerine polis montu bırakıldı.

Ünaldı'nın cenazesi, daha sonra törenin yapılacağı Pazar Yeri Meydanı'na getirildi. Şehidin naaşı, İl Müftüsü Mehmet Şahin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Rışvan köyündeki mezarlıkta toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Mucur Kaymakamı Muhammet Önder, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, MHP Kırşehir İl Başkanı Arif Ekici, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin yapıldığı alandaki esnaf, iş yerlerinin camına Türk bayrakları astı.

Şırnak'ta, Ömer Kabak Meydanı'nda dün teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda, 3 polis memurundan Gökhan Ünaldı (25) şehit olmuş, 2'si yaralanmıştı.