ANKARA

Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra eden iki adet F-16 uçağı, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından beş dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, 10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi. Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağı, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından beş dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollarla, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 812 şahıs ve Türkiye'den Suriye'ye çıkmaya çalışan 7 kişi olmak üzere toplam 819 kişi yakalandı.

Ayrıca hudut hattında bir adet tabanca, bir adet şarjör, altı adet mermi, bir adet araç, beş adet elektronik malzeme, iki adet büyükbaş hayvan, 15 adet diğer malzeme ele geçirildi.

Yunanistan sınırında da yasa dışı yollarla Türkiye'den Yunanistan'a çıkmaya çalışan 91 kişi yakalandı.

Gün içerisinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 910 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 431 şahıs ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 560 kişi yakalandı.