HABER: HAKAN KANBUROĞLU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü himayelerinde SESAM’ın 32. Yılı ve Türk Sineması’nın 104. Yılı olması sebebiyle ‘Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” ödül töreni önceki akşam Grand Pera'da gerçekleştirildi. Türk sinemasının 104. Yılında Yeşilçam'a adını altın harflerle yazdıran 104 kişinin ödüle layık bulunduğu gece yıldızlar geçidine dönüştü.

Cüneyt Arkın, eşi Betül Arkın, oğlu Kaan ve eşi Aslı Cüreklibatur, Ediz Hun, Aydan Şener, Orhan Gencebay, Sevim Emre, Serdar Gökhan, Engin Çağlar, İzzet Günay, Selda Alkor, Belkıs Özener, Süleyman Turan, Şemsi İnkaya, Suzan Avcı, Suna Selen, Meral Konrad, Devlet  Devrim, Nilüfer Aydan, Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur, Selami Şahin'in kızı İrem Şahin, Şükrü Avşar ve daha pek çok Türk sinemasına damga vurmuş isim katıldı.



AZRAİL BENİ UNUTTU



İş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı geceyi yaptığı işler ile medya sektörüne damgalarını vuran, aynı zamanda SeSam ikinci başkanlığı görevini de yürüten ve gecenin mimarı olan Hakan Türkşen ile Nur Türkşen sundular...

Ödülünü almaya sahneye çıkan Cüneyt Arkın; 'Son yılların en mutlu gününü yaşıyorum bugün. Tüm eski dostlarımı görmek o kadar mutlu etti ki beni, bilemezseniz. Her filmde dövdüğüm kişiler var ya, bensiz film çekilirdi ama onlarsız film çekilmezdi. Onlar sinemanın kahramanlarıydı. Onları gördüm, hayatım boyunca bu geceyi unutmayacağım, Zaten bir şey kalmadı da... Ne çok insan kaybetmişiz üzülerek izledim az önce, Azrail beni unuttu...’ diye konuşarak herkesi hüzne boğdu.



SANATA DEĞER VERMEYEN TOPLUMLAR ASLA YÜKSELEMEZ



Orhan Gencebay aldığı ödül için herkese teşekkür ederek: 'İlk filmimi Lütfü (Akad) ağabeyimle yaptım. 36 film yapabildim. Sinemaya büyük bir saygıyla gereğini yapmaya çalıştım. Müzikle sinema zaten kardeştir. Bundan sonra olmalı diye düşündüğüm bazı filmler var. İnşallah hepsini yaparız. Herkese teşekkür ediyorum. Berhudar olun...' dedi.



İzzet Günay ile Selda Alkor arasında sahnede oldukça neşeli anlar yaşandı. Yıllar sonra sahnede birbirine sarılan ikiliden Günay; 'Magazinlere çıkmayalım şimdi' dedi. Alkor ise; 'Bunca sene çıkmadı bundan sonrada çıkmaz' diyerek herkese kahkaha attırdı.



Daha sonra Ediz Hun'a ödülünü vermek üzere sahnede bekleyen İzzet Günay yine bombayı patlattı; 'Ediz'cim yanlış adama düştün. Ediz, hep hanımlardan ödül almayı tercih eder' demesiyle tüm salon kahkahalara boğuldu.

Ediz Hun: 'Sanata değer vermeyen toplumlar asla yükselemez' diye konuştu.



 
Editör: TE Bilisim