Hiç kendinize etrafınıza sordunuz mu Türk ve Türklük ne demek nedir diye bilmeden ben türküm demek güzel lakin araştırıp anlamını bilmek ayrı bir güzel olmaz mı? 

Türk kelimesinin anlamı ile başlayalım kuvvetli güçlü olgunluk demektir  

Türklüğü şöyle anlatabiliriz soy, dil, kültür, ülkü, vatan, bayrak unsurların bağlantısı ile oluşun bir topluluk diyebiliriz daha açarsak milliyetçilik, ilim hüküm sürmek genişlemek oluğuyla oluşan bir millettir. Farklı medeniyetlere milletlere baktığımızda Türklüğü anlatan değerlerin onlarda olmadığı gözükmemekte oldu fark edilir yabancı örneklerden alınan yanlış tariflerle Türklüğü anlatmak yerine önce kendimizi dinlememiz gerekmektedir ve yaşantımızın her alanında olan bu aksaklığı eksikliği çıkarmamız gerekmektedir Türklüğü anlamak için Türklüğü var eden unsurları bilmemiz gerekmektedir  

SOY : Türkler için soy, önemli bir unsurdur. Çünkü Türk milleti, bugünkü bazı milletler gibi, çeşitli ırkların karışması ile meydana gelmiş değildir. Türk milleti, tek bir soyun eseridir. O soy da Türk soyudur. Bu gerçek, başka bir şekilde, şöyle de söylenebilir: Tarihte bir ana Türk soyu vardır. Türk milleti bu ana soydan meydana gelmiş ve bugüne kadar aynı Türk milleti olarak yaşamıştır. Bu sebepten, Türk milletinin oluşunda, soy, çok önemli bir unsurdur ve hatta birinci unsurdur.

DİL: Türkler için dil de önemli bir milliyet unsurudur. Çünkü bugün bütün Türkler, tarihteki ana Türk dilinin devamından başka bir şey olmayan Türkçe’yi konuşmaktadırlar. Türk oldukları halde Türkçe’den gayrı dil konuşan Türkler de varsa da bu büyük çoğunluğun yanında hiç denilebilecek kadar ehemmiyetsiz bir sayı teşkil eder. Bu sebepten dil de, Türkler için çok önemli bir unsurdur.

KÜLTÜR: Türkler için kültür de, önemli bir milliyet unsurudur. Bizim kültürümüz tarihten getirdiğimiz, geliştirerek bugünkü neticesine ulaştırdığımız ve bugün bütün Türk dünyasında yaşamakta olan Türk kültürüdür.

ÜLKÜ: Türkler için ülkü de, önemli bir unsurdur. Milletimizin, yüzyıllar boyunca ‘’kızılelma’’ diye adlandırdığı bu ülkü, tarihteki büyük hamle ve hareketlerimizde büyük rol oynamıştır. Dünün sınırı belirsiz, bugün ise hedefi belli bu ülküsü, milli varlığımızda en önemli unsurlardan birisidir

YURT ( VATAN ) : Türkler için vatan da önemli bir unsurdur. Ancak vatan unsurunun Türk’e has özelliği ile düşünülmesi şarttır: Başka bütün milletlerin, tarihleri boyunca tek anavatanları bulunduğu halde, Türkler, Doğu Türkeli ve Türkiye olmak üzere iki anavatana sahip olmuşlardır. Tarihte bu iki anavatanın tek anavatan haline geldiği zamanlar vardır. Bugün ise, çevresindeki bazı parçalarını yabancılara kaptırmış halde bulunan Türkiye’ye karşı Doğu Türkeli, yabancı çizmesi altındadır. Bu durum, vatan unsurunu gölgelemekte ise de, bu gölgenin geçici bir karanlık olduğunu kabul etmek gerekir. Bugün Irak’taki, Azerbaycan’daki veya Orta Asya’daki Türkü, nasıl millet kadromuzun dışında bırakamıyorsak, vatan toprakları için de durum aynıdır. Yani, vatan unsuru bugünkü geçici, tabiilikten ve gerçeklikten uzak şekliyle değil, tarihi ve gerçek olan asıl şekliyle düşünmeye mecburuz. Bu şekliyle vatan, Türk milleti için, önemli bir unsurdur.

BAYRAK: Bağımsızlığı, özgürlüğü, birlikteliği övünç kaynağını anlatmaktadır.   

TARİH: Türkler için tarih de önemli bir unsurdur. Bugün yeryüzünde yaşayan bütün Türkler, aynı tarihin insanlarıdır. Bu tarih iki anayurdumuzda veya o anayurtlar odağında daha başka topraklarda geçmiştir. Yani bütün bu tarih, Türk milletinin ortak tarihidir. Bundan dolayı da tarih, Türk milletinin tarifinde yer alacak önemli bir unsurdur.

DİN : Türkler için önemli bir unsur da dindir. Bugün Türklerin hepsi denecek kadar büyük çoğunluğu İslam dinindedir. Başka dinlerde olan Türklerin sayısı bu büyük çoğunluğa göre pek küçük bir sayıdır. Türkler, İslamiyet’i benimsemede, yaymada ve Hıristiyan dünyasına karşı korumadaki davranışlar ile adeta, milli bir din haline getirmişlerdir. Bu sebepten de din, Türkler için önemli unsurlar arasına girmiştir. Görülüyor ki, Türk milletinin oluşunda ve gelişip devam etmesinde, milliyet unsurlarından yedisi; yani ırk, dil, kültür, vatan, tarih ve din rol oynamışlardır. Türk soyunun, yeryüzünün geniş alanlarına dağılmış ve yayılmış olan kitlelerinden küçük parçaların Türkçe’den başka dil konuşmaları veya İslamiyet’ten gayrı dinlere mensup bulunmaları ile yurtlarının bir kısmının yabancıların elinde bulunması, tarihi gerçeği gölgeleyecek bir durum meydana getirmiş olmuyor. 

Günümüzde türkülüğün anlamı şu yanlış ifadelerle anlatılıyor elinde kılıç at sırtında ülkeleri zorla alan barbar bir topluluk bu anlatıma ne yazık ki yeni yetişen nesillerde inanır  duruma geliyor  tarihimizi hep belli kalıba koyarak öğrendik ve de öğretiyoruz  mesela Osmanlıyı Türk toplumundan ayırt ettik Osmanlıyı Türklüğü yok edenler arasında gördük   Osmanlı Türklükten ayrılamaz  çünkü Osmanlı Türklüğün devamıdır Osmanlı Türklüğü şöyle anlatmaktır Türklük esaret altına alınmayan  hükmeden bir topluluk demiştir  ve Osmanlı türlüğün son kalesi olduğunu ifade etmiştir  tamam  Türklük bir çok din değiştirmiştir çoğunluk Şamanizm  e uymuştur hiçbir zaman prensiplerinden vaz geçmeyen  adaletli bir topluluk olmuştur  ve de Türklüğü  var eden İslam dinidir bunu göz ardı edemeyiz   çocuklarımıza olsun kendimize olsun duymak istediğimiz bilgileri öğretmek öğretmek yerine tarihimize sahip çıkalım   başka milletler nazarında kendimizi çiğnetmeyelim  Türklüğe  Osmanlıya sahip çıkalım   büyüyelim ileriye gidelim