LEFKOŞA (DHA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) geldi.

Erenköy Direnişi anma törenine ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel Anıtı açılışına katılmak üzere adaya gelen Akar ve beraberindeki heyeti, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan karşıladı.

Ada'da resmi temaslar yapacak olan Akar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın onuruna vereceği akşam yemeğine de katılacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Adnan Özbal eşlik ediyor.

AKAR VE BERABERİNDEKİLEN 'ŞANLI ERENKÖY DİRENİŞİ' ANMALARINA KATILACAK

Kıbrıs Türk halkının mücadele tarihinde önemli ve özel bir yeri bulunan Erenköy Direnişi’nin 55'inci yıldönümü bugün kutlanıyor.

6 Ağustos 1964 tarihinde Yunan Albay Yeoryos Grivas komutasında Rum ve Yunan kuvvetleri Erenköy'e saldırı başlattı. Dönemin Rum Başkanı Makarios da, 8 Ağustos sabahı son saldırıyı yapıp Erenköy’ü ele geçirmek için emir verdi.

Çoğunluğu Türkiye’de yüksek öğrenim gören yaşları 18 ile 25 arasında değişen 500 dolayında Kıbrıslı Türk genç, 1964’te teknelerle Erenköy’e çıkmış ve Rum saldırılarına karşı direnişte Kıbrıs Türk halkına katılmıştı.

Erenköy'de, 18'i 1964’te, 3'ü de 1974'te olmak üzere 21 kişi şehit olmuştu.
Editör: TE Bilisim