ABD'den Türkiye’ye F-16 adımı!
 

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisince sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler, savunma bütçesi yasa tasarısında yer almadı.

ABD Kongresinin iki kanadından senatör ve temsilcilerin yer aldığı konferans komitesi, 857 milyar dolarlık ABD’nin savunma bütçesini de içeren NDAA tasarısına son halini verdi.



Tasarıda, Türkiye’ye F-16 satışlarını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler yer almadı. Bu da F-16’ların ABD tarafından Türkiye’ye verilebilmesi için olumlu bir adım olarak görüldü.

 




ABD Kongresi’nde 51’e 49 Demokratlar üstünlüğünü korudu

ABD’nin seçimleri baş başa giden Georgia eyaletinde ikinci tur için yapılan seçimler sonuçlandı. Senato sandalyesi için gerçekleşen seçiminin galibi Demokrat Partili Raphael Warnock oldu.



Warnock, Cumhuriyetçi Partili’dan rakibi eski Amerikan futbolu yıldızı Herschel Walker’ı geride bırakarak, ABD Senatosu’na yeniden seçildi.

İkinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre Warnock, oyların yüzde 50,8’ini aldı. Böylelikle 100 sandalyesi bulunan Senato’nun 51’i Demokrat, 49’u Cumhuriyetçi oldu.

Raphael Warnock, suikaste uğrayan Amerikalı ünlü isim Dr. Martin Luther King Jr'ın vaaz verdiği tarihi Atlanta kilisesinin papazı.


 


Alperen Şengün NBA'de tarih yazmaya devam ediyor!

1000 sayı ve 200 asist barajını geçen en genç pivot unvanını kazanan Alperen Şengün (20) dünyaca ünlü yıldızları geride bıraktı.

Alperen Şengün Houston Rockets’ın Philadelphia 76ers’ı mağlup ettiği maçta 8 sayı, 8 ribaund ve 1 asistle oynadı.

NBA’in Houston temsilcisi Rockets’te forma giyen Türk milli basketbolcu bir önceki sezonu 9.6 sayı, 5.5 ribaunt, 2.6 asist, 0.9 blok ortalamalarıyla tamamlamıştı. NBA’in genç yıldızı Alperen Şengün, bu sene 2022-23 sezonunda 15 sayı, 8.6 ribaunt, 2.2 asist, 1 blok ortalamalarıyla mücadele ediyor.

İlk 5'te

•Alperen Şengün

•Brad Daugherty

•Alvan Adams

•Bam Adebayo

•Nikola Jokic

gibi isimler yer alıyor