Cumhuriyetin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı dolayısıyla Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, ASKON USA zirvesinde sürprizi açıkladı


Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk Toplumunun yoğun olarak bir arada yaşadığı New Jersey eyaletinin Paterson şehrinin en önemli bulvarlarından birisi 'İstanbul Bulvarı' olacak.

Cumhuriyetin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı dolayısıyla Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh, ASKON USA’in New York Türk evindeki zirvesinde sürprizi açıkladı. Ev sahipliği için ASKON USA Başkanı Ayhan Özmekik’e teşekkür eden belediye başkanı ayrıca Özmekik’in restoranının yemeklerine de övgüler söyledi.

Paterson’da her sene Türk bayrağı göndere çekiliyor

Başkan Sayegh ‘ABD’deki en yüksek Türk nüfusu Paterson’da yaşıyor. Ben bundan dolayı her gün Türkiye’ye gidiyor gibiyim. Her sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Türk bayrağını göndere çekiyoruz ve ayrıca her sene Türk festivali düzenliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü de anıyoruz’ açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet’in 100. Yılına özel ‘İstanbul Bulvarı’

Paterson’un belediye başkanı ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılından dolayı Paterson’un en önemli caddesine İstanbul Bulvarı adını vereceğiz. Sizlerle bu sürprizi paylaşmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Daha önce de Türk kadının adı caddeye verilmişti!

New Jersey'de Türk toplumunun yoğun yaşadığı yerde Türk kadının adı yaşatılıyordu.

25 yıl Paterson'da yaşayan Türk toplumunun önemli temsilcilerinden rahmetli Vildan Çelikel’in ismi ölümsüzleşti.

Vildan Çelikel Way ile birlikte Paterson'da ilk kez bir Türk'ün adı verilmişti.