Merhaba Gökhan Bey, Kurt Gecesi kitabınız okurlar tarafından oldukça ilgi gördü.

Kurt Gecesi hem ürkütücü hem merak uyandırıcı bir isim; kitabın isminin bir hikayesi var mı? 

Öncelikle röportaj ve çok kıymetli ilginiz için teşekkür ederim. İsimlere önem veren bir insanım. Romanlarda, şiirlerde, filmlerde, şarkılarda, röportajlarda ve hatta hayatın her alanında isimlere çok önem verip hikayelerini merak ederim. Benim üç romanlık bir seri olarak planladığım bir bütünün ana adı Kurt Gecesi. Kurt Gecesi serimizin ilk kitabını da “Kurt Gecesi İmparatoryum” adıyla okuyucularımızla buluşturmuş olduk. Ülkemizi derinden etkileyen bir geceyi anlatıyor roman. 30 Kasım 2007 de Isparta da düşen bir uçak ve bu kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık ve Akademisyenlerimize ithaf ettiğimiz bir roman. Gece ne kadar ürkütücü olursa olsun uyanık olan Türk’ün gecenin galibi olduğunu hissedeceğiniz bir roman bu yüzdende Türk’ün sembolü Kurt’ tan yola çıkarak Kurt Gecesi ismini verdik.  

Kurt Gecesi kitabıyla okurlarınıza nasıl bir mesaj vermek istiyorsunuz? 

Kadim Türk Devlet Aklını ve Büyük Türk Milletini hafife alanların, üzerine oyun kuranların, hainlik yapanların ve ihanet edenlerin muhakkak mağlup olacağının mesajını alıyor okuyucularımız.

İmza günlerinde okurlarınızdan nasıl yorumlar alıyorsunuz? 

İmza günlerinde ve sosyal medya üzerinden geri dönüş yapan okuyucularımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Daha fazla üretmek için şahsımı motive edip yüreklendiren yorumlar alıyorum bu durumda beni oldukça mutlu ediyor.

Kitabınızın bir diyalogunda “Türkler yanlış yapanı asla affetmez” cümlesi geçiyor... 

Evet. Bu bir gerçeklik. Tarih boyunca rastladığımız bir durum.

Bu kitapla birlikte edebiyat dünyasına 7. kitabınızı eklemiş oldunuz. Genel olarak tarihi romanlar yazdığınızı görüyorum. Sadece hobi mi yoksa tarihle ilgili mi okudunuz? 

Ben romancıyım, tarihçi değilim. Fakat ilk yayımlanan altı romanımda kahraman olarak Türk tarihinin büyük kahramanlarını kullandım. Roman dilinde bu kahramanlarımızı anlatmaya çalıştım. Tarihsiz Devletlerin sahte kahramanlar oluşturarak bizim çocuklarımız üzerinde oluşturdukları algıyı yıkmak adına karınca kararınca Büyük Türk tarihinin gerçek kahramanlarından Türk çocuklarının esinlenmesine ve onları daha yakından tanımasına vesile olmak istedim. Aldığım geri dönüşler beni ziyadesiyle mutlu ediyor.

Farklı bir dönem, farklı bir tür yazarak okurlarınıza karşı ter köşe yapmayı düşünüyor musunuz? 

İlk altı romanda sırasıyla Nizamülmülk, Ahi Evran, Piri Reis, Çaka Bey, Fatih Sultan Mehmet Han ve Yavuz Sultan Selim Han’ı konu alan tarihsel romanlardı. Yedinci roman ise bir politik kurguydu ufak bir tür değişikliğiydi aslında ve bu yıl içerisinde yeni yayımlanacak romanımda yine bir politik kurgu olacak. Yayıncım Yediveren Yayınları ile birlikte planladığımız bir süreç var ve o plan dahilinde yayımlanacak yeni romanlarımız.

Ama şöyle söyleyeyim size, şiir hayatımda çok önemli bir yer tutuyor ve şiir yazmayı çok seviyorum. Ne zaman olur bilmiyorum ama yazdığım şiirleri de bir kitapla şiir severler ile buluşturmak isterim.   

Bir yazarı geliştiren en önemli yorumun eleştiri olduğu söylenir. Siz yazdıklarınızla hiç eleştiri aldınız mı? 

Evet aldığım oluyor. Mantıklı ve altı doğu her eleştiri güç veriyor.

Peki bir yazar olarak siz kendi kaleminize eleştirel bir yönden baktınız mı yoksa eleştiriye kapalı mısınızdır? 

Eleştiriye açığımdır ve kendimi de eleştirdiğim zamanlar olur.

Bir yazar, yetiştiği ortamın meyvedir. Siz nasıl bir ortamda, nasıl bir dünyada büyüdünüz? 

Türk Milliyetçisi bir ailede ve Liseyi bitirene kadar Erzincan da çok güzel bir ortamda büyüdüm.

Romanlar yazıp, kendi hayal dünyasına milyonları dahil ediyorsunuz. Çocukken de çok hayal kurar mıydınız? 

Hala kuruyorum.:) hiç bırakmadım hayal kurmayı. Her başarının ilk tohumunun hayal olduğunu düşünenlerdenim.

Kitap okuma alışkanlığını nasıl edindiniz? Siz okuma yazma bilmezken de size kitap okunur muydu? 

Annem çok kitap okurdu. Hala kitaplarımı ilk okuyup geri dönüşünü yapar bu benim için çok önemliydi. Onun dışında ilk okulda Erzincan da bir öğretmenim vardı o sağ olsun çok teşvik etti ve beni motive ederek bu okuma alışkanlığını edinmemde büyük fayda sağladı.

Şu ana kadar kurduğunuz ama gerçekleştirme fırsatı bulamadığınız bir hayaliniz var mı? 

Kurduğum hayallerin birçoğuna ulaştım, bazıları içinse bir süreç içerisindeyim. Şimdi size birini söyleyerek diğerlerini küstürmeyeyim.

Son yıllarda Wattpadd uygulamasıyla yazarlık başka bir boyuta evrildi. Bu mecrada romanlar basılı değil ama milyarlara ulaşabiliyor. Siz bir yazar olarak Wattpad dünyasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Nesiller ve çağlar değiştikçe iletişim şekli de değişiyor elbette. Kitlelere ulaşmayı sağlayacak her alan bugün iletişimin bu kadar hızlı olduğu bir dünya da çok kıymetli

Birçok kitap basılıyor ama okurlar karşısında bir karşılık bulmuyor. Ülkenin son yıllardaki okur yazarlığını da göz önüne alırsanız sizce bu kriteri en net şekilde belirleyen şey nedir? 

Artık seçenek çok fazla ve ne yazık ki zaman çok dar... Okumaya ayrılan vaktin azaldığını düşünenlerdenim. İnsanlar iş hayatı, aile hayatı, sosyal çevre ve görsel medyanın etkileriyle kitap okumaya bundan yirmi yıl öncesine göre daha az zaman ayırıyor. Fakat kitap üretim oranı da nüfusa oranla önce ki yıllara göre aynı seviyede arttığı için ama okumaya ayrılan zaman aynı orantı da olmadığı nedeniyle basılan bazı eserler ne yazık ki öne çıkamaya biliyor. Ama söylemek gerek er ya da geç güçlü bir eser muhakkak karşılık buluyor.

Son olarak Medya Alemi adında basılı bir dergi kurdunuz. Basılı dergiciliğin öldüğü düşünülen bu zamanda, basılı bir dergi kurmanızın özel bir nedeni var mı? 

Ben dergiciliğin öldüğünü düşünmüyorum. Aksine daha da kıymetlendiğini düşünüyorum. Kendimize özgü bir tarz belirleyerek Türk medyasında değerlerin tanıtımına katkı yapmak istiyoruz.

Derginin içeriğinden biraz bahseder misiniz? 

İlk sayımızı şahsıma göre Türk Milletinin yetiştirdiği en önemli sanatçı Barış Manço’ya ithaf ettik. Her sayımızı bir büyük değerimize adayacağız. Medya, Kültür, Sanat, Moda, Turizm, İş Dünyası vb. içerikleri olan alanında yetkin yazarlarımızın olduğu ve her sayımızda birbirinden kıymetli değerlerimizle yapılacak röportajların olacağı bir içerik hazırladık.

Bu yıl sizin yenilikler, yeni başlangıçlara adım attığınız bir yıl olmuş. Yeni sürprizler var mı? 

Evet var. Yapımcılığını üstleneceğimiz bir sinema filminin hazırlığına başladık.

Hikayeler yazıp, kurduğunuz dünyaya milyonları ortak ediyorsunuz. Sizin hikayeniz bir roman olsaydı, başlığı ne olurdu? 

Modern Zamanlar Ahi’si…