ADANA

Adana'da ekip aracına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki polis şehit oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki özel hastanenin yakınında devriye gezen polis aracına motosikletle yaklaşan iki kişi tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı.

Saldırıda yaralanan iki polis memuru, özel hastaneye kaldırıldı. Polislerden Süleyman Çakır şehit oldu, Bircan İlhanlı ameliyata alındı. Daha sonra Bircan İlhanlı da şehit oldu.

Hastaneden evrak almaya gidiyorlardı

Şehit polislerin bir soruşturma için özel hastaneye evrak almaya gittikleri ve Dağlıoğlu Polis Merkezinde görevli oldukları belirtildi.

Vali'den açıklama

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile saldırıda yaralanan İlhanlı'nın kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20.10 civarında adli rapor almak için gittikleri özel hastaneden çıkışta Dağlıoğlu Polis Karakolu ekibine silahlı saldırı düzenlendiğini belirtti.

Büyük şunları kaydetti:

"Maalesef saldırı sonucunda ilk aşamada bir şehidimiz oldu, ikinci memur arkadaşımız hastanede, ameliyat sonrasında maalesef onu da kaybettik. Bu olayla ilgili ilk bilgilere göre, terör örgütünün bir saldırısı olduğu anlaşılıyor. Şüphelilerle ilgili ilimizde ve özellikle o bölgede çok geniş çaplı operasyonlara başlandı. En kısa süre içinde bu saldırıyı yapanlarla ilgili yakalama işleminin yapılacağı ümidi içindeyiz."

Polis teşkilatına, ülkeye ve şehir sakinlerine başsağlığı dileyen Büyük, "İlimizde ikinci saldırı, Pozantı'daki saldırıdan sonra. Onun acısını yaşıyoruz ama milletin birliği ve beraberliği bozulmayacak, hukuk içinde her türlü cevabı en katı şekilde gerçekleştirecektir. Biz de bu çaba içindeyiz" diye konuştu.

Büyük, gazetecilerin sorusu üzerine şehit polislerin ikisinin de Adanalı olduğunu söyledi.

Öte yandan, polis ekipleri, saldırının gerçekleştirildiği Dağlıoğlu Mahallesi'nde helikopter destekli operasyon başlattı.

"Amaçlarına ulaşamayacaklar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından Adana'da polis aracına yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Bu hain saldırılara karşı hepimiz daha güçlü, bir, beraber olarak cevap vereceğiz. Birbirimize daha çok kenetlendikçe bu saldırılarla hedeflenenler amacına asla ulaşamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kızını okutabilmek için çalışmaya devam ediyordu

Şehit polis memuru Bircan İlhanlı’nın Adana'nın Kozan ilçesindeki baba ocağında yas var.

Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, İlhanlı’nın acı haberini, ilçeye 12 kilometre mesafede Pekmezci Mahallesi'nde yaşayan baba İzzet ve anne Arzı İlhanlı'ya verdi.

Haber üzerine fenalaşan anne İlhanlı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Baba İlhanlı’yı Emniyet Müdürü Üzülmez ve polis memurları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin babaevine Kozan Belediyesi tarafından bayraklar asıldı.

Baba ilhanlı, oğlunun birinin Bursa’da astsubay olduğunu, şehit olan oğlunun ise 6 yıldır Adana’da görev yaptığını belirtti.

İlhanlı’nın 20 yıllık memur olduğu, üniversiteyi yeni kazanan kızını okutabilmek için çalışmaya devam ettiği, bir gün önce Erzurum’a kızını üniversiteye yerleştirerek Adana’ya döndüğü öğrenildi.
Editör: TE Bilisim