Denklem çok karışık değil mi?

İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun Suriye’lileri geri gönderme planları çerçevesinde onlar için yapılan briket evlerin açılışını yaptığı bir zamanda Taksim’de yine Türkiye’ye kaçak yollarla girmiş bir Suriyeli tarafından İstanbul’un göbeğinde bomba patlatılıyor.

Hemen arkasından Sayın Soylu “Biz eylemin sahibini biliyoruz, Amerika’nın da taziyesini kabul etmiyoruz.” Açıklaması yapıyor.

Aslında o açıklama boşuna değildi.

Neden biliyor musunuz?

Çünkü her ne kadar yakalanan kadın terörist eğitim aldım dese de acemi olduğu yaptığı eylemden, verdiği görüntülerden hareketlerinden hatta yakalanmasından dahi belli oluyordu.

Yani uzun lafın kısası ağa babası belliydi eylemci teröristin.

Dahası bizim çocuklar konuşturmuştu ve verdiği bilgilerde Ayn El Arab’da eğitim aldığını itiraf etmişti. Üstelik kimden eğitim aldı biliyor musunuz? ABD’li subaylardan aldığı eğitimle ülkemizde bombayı patlatmıştı.

Tabi ki artık ABD’li subaylardan eğitim aldım demek yetmemişti ve yine bizim çocuklar güzelce ağırladıktan sonra o pisliğin ağzından 3 tane subay ismi öğrenmişlerdi.

Daha sonra ise resimler üzerinden teşhis yaptırılmış bu itiraflar ise bizatihi hem görüntü hem yazılı kayıtlar halinde belgeleştirilmişti.

Üstelik aynı subayların ise ABD büyükelçiliği ile de irtibatları olduğu ortaya çıkartılmıştı ve sayın bakanımız Soylu’nun belki de açık yüreklilikle “taziye kabul etmiyoruz” demesinin altında bu yatıyordu.

Yine iddialara göre Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, ABD başkanı Biden ile yaptığı görüşme de, bu üç subay hakkında ki tüm istihbaratı özel bir dosya halinde sunmuştu.

Yani kısaca “ne halt yediğinizi biliyoruz bunlarda belgeleri” demişti Türkiye!

Daha da önemli çok daha farklı bir istihbarat bilgisi paylaşayım size,

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Ankara’da bulunan merkezinde bir toplantı yapıldı bu hafta ve toplantının ana gündem maddesi tabi ki bir önce ki yazımızda anlattığımız Rusya- Ukrayna savaşı olsa da Taksim patlaması da gündeme getirildi.

Tahıl anlaşmasının da tartışıldığı toplantı da Rus istihbarat heyeti Tahran’a doğru yola çıktı ama Amerika’lı istihbaratçıların ayrılmasına izin verilmedi.

Bilin bakalım neden?

Şu yüzden, Amerika’nın üst düzey istihbaratçılarına da aynı bilgi sunuldu ve sizin şeflerinizin de Ayn El Arab isimli bölge ile bağlantınızı biliyoruz buyurun bunlarda delilleri diyerek dosyalar sunuldu.

Yani kısaca istihbaratımız çalışıyor!

Hem de kulak çekerek!

Yani kısaca devletimiz çalışıyor!

Hem de kulak çekerek!