Dünya gündeminin önemli konularından corona virüsü can almaya devam ediyor. Öyle ki sınırlarımıza kadar geldi İran’

Dünya gündeminin önemli konularından corona virüsü can almaya devam ediyor. Öyle ki sınırlarımıza kadar geldi İran’dan sonra Irak’ta da ortaya çıktı. İran’da güncel olarak 50 can alan coronavirüs sonrası Türkiye İran’la olan sınırlarını kapatma kararı aldı, karşılıklı uçuşlar süresiz iptal edildi. İran’daki Türk vatandaşlarını ülkeye getirme çalışmalarına başlandı. Gün içinde Tahran-İstanbul seferini yapan uçak  birkaç yolcunun öksurme  şikayeti sebebiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’na zorunlu iniş gerçekleştirdi. Uçağı karantina altına alan yetkililer uçaktaki mürettebat ve yolculara coronavirüs taraması gerçekleştirdi ve 132 kişiyi 14 gün süre ile gözlem altına aldı.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 23 Şubat'tan itibaren komşu İran ile kara, demir ve havayolu geçişlerinin durdurulduğunu anımsattı. Kara sınırlarının karşılıklı olarak kapatıldığını ancak havayoluyla Türkiye'den İran'a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşlerin devam ettiğini bildiren Koca, şunları kaydetti:



"İran'dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için özel bir sefer düzenlenmiştir. Bu çerçevede THY'ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara'ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılmış ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir. Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda tahlilleri tamamlanacaktır."



Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise Türkiye'de yeni corona virüsü vakasına rastlanılmadığını vurguladı.



İlgili bakanlıkların iş birliği, Bilim Kurulunun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarıyla Türkiye'yi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf ettiklerini kaydeden Koca, bu konuyla alakalı ilk günden şeffaflığa dayalı bir iletişim içerisinde olduklarını vurguladı.



İtalya’da rastlanan coronavirüs sebebiyle ülkeye seyahat edecek olan vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı tarafından uyarıldı.