Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u Beyaz Saray’da konuk etti. Biden ve Macron’un gündeminde ana olarak Ukrayna vardı.

İki lider perşembe günü sabah erken saatlerde yaptıkları ikili görüşmede Ukrayna'daki savaş, Çin ile ilişkiler ve enerji politikası da dahil olmak üzere bir dizi konuyu ele aldı. Kış yaklaşırken Avrupalı ​​liderler de bir enerji kriziyle karşı karşıya.



Her iki lider de Rusya ile müzakerelerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin liderliğini takip edeceklerini yineledi.

Macron çifti Biden çiftine, Fransız yönetmen Claude Lelouch’un 1966 yapımı ‘Bir Erkek ve Bir Kadın’ (Un Homme et une Femme) filminin orijinal albümünün plağı ve CD’sini hediye etti. Filmin Biden çiftinin ilk randevularında seyrettikleri film.


Biden çifti de Macron çiftine Amerikalı bir mobilyacının yaptığı ahşap çerçeveli bir ayna hediye etti.


Temsilciler Meclisi'nde İlk Siyahi Demokrat Lider



Hakeem Jeffries, Ocak ayından itibaren ABD Temsilciler Meclisi'nde Çarşamba günü oybirliğiyle Demokrat Parti'nin en üst düzey lideri olarak seçildi ve bu onu Kongre'de bu kadar üst düzey bir konuma sahip olan ilk Siyahi Amerikalı oldu.


Jeffries'in Demokrat arkadaşlarının oyları, 435 üyeli Meclis'te daha genç bir lider neslinin yükselişine ve Nancy Pelosi döneminin ve 80'lerindeki diğer Demokratların kontrolüne son verdi.

Temsilciler Meclisi'nde 10 yıldır görev yapan Jeffries, parti liderliği adaylığını 18 Kasım'da açıklamıştı. Yasama sürecinde Temsilciler Meclisi'nin yeni üyelerine daha fazla söz hakkı tanıma ve üst düzey pozisyonlara atanma taahhüdünde bulunan Jeffries, komisyon üyelerinin de daha fazla nüfuz sahibi olması için mücadele edeceğini söylemişti.


ABD’de Siber Pazartesi alışverişlerinde rekor harcama!


ABD'deki en büyük 100 çevrimiçi perakendecinin %85'inden fazlasını takip eden Adobe Analytics'e göre Pazartesi günkü harcamayla rekor harcama gerçekleşti.

Siber Pazartesi’de de 11 milyar 300 milyon dolarlık alışverişle tüm zamanların en yüksek harcamasını gerçekleştirdi.

Ulusal Perakende Federasyonu'na (NRF) göre 196 milyon 700 binden fazla Amerikalı, Şükran Günü'nden Siber Pazartesi'ye (24 Kasım-28 Kasım) kadar geçen beş günlük süre zarfında internetten ve mağazalardan alışveriş yaptı.