Merhaba  tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 virüsü maalesef ülkemizi de sarmış bulunmakta Kendi ohalimizi ilan ettiğimiz bu dönemde evde nasıl zaman geçirebiliriz neler yapabiliriz diye düşünüp bulduğum fikirleri sizlerle paylaşmak istedim.

Kitap okumak ve yazmak; Normal zamanda çok kitap okuyamıyor okumak istesenizde zamanınız olmuyor olabilir işte bu süreç tamda sizin için belki de bu zamana kadar okumamanızın sebebi ne tür kitaplar sevdiğinizi hala fark etmemenizdir. Şimdi hem ne tür kitaplar sevdiğinizi fark edebilir hemde dikkatinizi çekenleri bu karantina süresi geçtiğinde de okuyabilirsiniz sonuçta zamanımız bol ve kitap keşif yapmak size zaman kaybettirmez. Kitap yazmak evet kitap yazmak yada daha sadeleşmiş şekilde yazı yazmak küçükken her birimizin yaptığı günlük yazmak olarakta düşünebilirsiniz bunu kendi hayal dünyanızı yazıya dökmek için muhteşem bir zaman. Aklınıza ne gelirse yazabilir kendi hikayelerinizi oluşturabilirsiniz hatta kendi hayatınızı mutluluk ve üzüntülerinizi yazabilirsiniz belki sonunda çok hoşunuza gidicek ve yayımlamak isteyeceksiniz sonunda ne olur bilemeyiz denemekte fayda var. Başka insanlarla paylaşmak istemezseniz de içinizi döktüğünüz çok ama çok sadık bir dostunuz olur, defteriniz ve kaleminiz.

Bulmaca çözmek; Bulmaca çözmek 7den 70e herkese iyi gelen herkesin zihnini geliştiren, hafızayı güçlendiren aynı zamanda zaman geçirmenize yardımcı olacak bir aktivite hatta aileniz ile birlikte bunun yarışmasını düzenleyebilirsiniz en kısa sürede en çok kelimeyi bulan yada sudokuyu en hızlı bitiren gibi.

Yoga, meditasyon ve pilates; Bu süreçte maalesef normal hayatımıza göre daha az hareket ediyoruz ve bu sağlığımızı aynı zamanda psikolojimizi olumsuz etkiliyor. Bu süreçte meditasyon yaparak ruhumuzu, yoga ve pilates yaparakta vücudumuzu rahatlatıp, geliştirebiliriz. Evde bunları yapabilmeniz için internette sayısız video var ve bunlardan yararlanabilirsiniz.

Yemek ve tatlı keşfi; Evet şimdi hem karnımızı hem ruhumuzu doyuracak bir fikirle karşınızdayım. Bu karantina süreci bittikten sonra eşinize dostunuza harika bir ziyafet verebilirsiniz ve o ziyafetteki yemeklerin, tatlılarının denemesini şimdi yapabilir kendinizi geliştirebilirsiniz. Hatta bu işte iyi olduğunuzu düşünüyorsanız tariflerinizi başkaları ile de paylaşmak için yazı yazabilir yada video çekip sosyal medya platformlarına yükleyip bu süreci daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Dil öğrenmek; Kabul etmeliyiz ki bu hayatta her yerde her şekilde karşımıza en çok çıkan şey yabancı dil. Normal de hayatın hızlı temposuna yetişmeye çalışırken dil öğrenmek hep arka planda kalıyor. Fakat bu süreçte internet sayesinde istediğiniz dilleri başlangıç seviyeside olsa öğrenebilir, kendinizi geliştirebilirsiniz.

Video çekmek; Sosyal medya platformlarında sayısız video var ve bu videolar mutlaka birilerinin dikkatini çekiyor. İsterseniz okuduğunuz kitabı isterseniz izlediğiniz filmi eleştirken kendinizi çekin, isterseniz yemek yaparken isterseniz de sofra kurarken düzeninizi çekin hepsi bir kenara yaşadığınız anıları bile sohbet eder gibi anlatırken video çekebilirsiniz. Hem siz eğlenmiş zaman geçirmiş olursunuz hemde hoşunuza giderse bunları sosyal medyaya yükleyip bir çok insanla paylaşmış olursunuz.