1- Mehmet Öncü kimdir müzik sektörüne nasıl giriş yaptı biraz tanıyalım ?
Yozgat Özler Köyü doğumluyum. 6 yaşına kadar Özler Köyü'nde yaşayıp,  sonra ailemle Almanya'ya yerleştim. Çocukluğumdan bu yana müzik hep vardı hayatımda.
  16  yaşından bu yana  Stuttgart’ta popüler bir mekanda başlayan ilk sahne tecrübemden sonra, yıllardır Türkiye ve Avrupa'da pek çok mekanda ve sayısız festivalde sahne aldım. 2004 yılında sahne çalışmalarımın yanı sıra silahlı koruma eğitimi alarak 14 sene boyunca  özel koruma olarak çalıştım.
"Yine de Sen Bilirsin" adlı İlk single çalışmamı 2017 yılında, "İki Yüz" isimli ikinci single çalışmamı ise  2019 yılında Temmuz ayı sonunda yayımladım.
Halen Türkiye ve Avrupa' da sahne almaya devam etmekteyim.
Çocukluğumdan bu yana müzik hep vardı hayatımda.

2-Şarkı ya gelen tepkiler nasıl memnun musunuz ?
Çok şükür memnunum tabi ki insan hep daha fazlasını ister.. Aranjörüm aracılığı ile şarkıyı ilk duyduğum andan itibaren “işte bu, bunu mutlaka ben okumam lazım” dediğim bir şarkı..
3- Son zamanlarda bazı sanatçılar albüm çıkarmak mı asla diyor bunu neye bağlıyorsunuz Müzik sektörümüzün içinde bulunduğu durum hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Aslına bakarsanız her sanatçı albüm çıkartmak ister, lakin günümüzde bunun değeri bilinmediği ve harcanan emekler boşa gittiği icin, bizlerde tekli çalışmalar yapıp bunun üzerine büyük bir emek harcayıp sunmak durumundayız.. ya tutarsa misali :)
4- Youtube kanalınız da canlı performanslarınızı yayınlıyor musunuz ?
Sosyal medyada ilk YouTube kanalımda başladığımı söyleyebilirim, daha facebook ve instagramın cok popüler olmadığı vakitlerde YouTube kanalı açmıştım, çokta iyi gidiyordu lakin telif olayları git gide artınca kanalım silindi ve yeni açtığım YouTube kanalıma eskisi gibi emek verememe durumuna düştüm.
5- Son zamanlarda sanat eğitimi almayanlar da single çıkarıyor bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Aslında kimin ne çıkardığı beni ilgilendirmiyor lakin sanatçılık dediğimiz mesleğin bu kadar basit olmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü Sahnedeki yaptığınız tecrübeyi hiç bir şeyle satın alamazsınız

6- Fan Grubunuz varmı onlara neler söylemek istersiniz?
Hepsini cok seviyorum. Var olsunlar
7- Konserlerinizi etkinliklerinizi öğrenmek isteyenler size nereden ulaşabilecek ?
Konser ve etkinlikleri genelde İnstagram ve facebook hesabımdan tarihler yaklaştığı vakit bildiriyorum..
8- Müzik dışında başka aktıvıtelerınız varmı ?Mehmet Öncü Müzik dışında neler yapar ?
Müzik dışında genelde film izler yahut playstation da futbol  oynarım, şaka bir yana çok ta iyi oynarim :)
9- Mutfakla aranız nasıl ? Dışarda mı yemek yiyorsunuz yoksa evinizde kendiniz mi yaparsınız?
Maalesef mutfakla aram pek iyi sayılmaz, Damak tadım çok iyidir, tuzlu tuzsuz hemen anlarım ve genellikle ev yemeklerini tercih ederim..
10- Bir idolünüz varmı ? Türkiyede ve Dünyada en beğendiğiniz isimler kimler ?
İdolüm yok, lakin küçüklüğümde koyu bir Emrah ve Neşet Ertaş hayranıydım
11- Neden Dünya çapında bir star çıkaramıyoruz vede neden yabancı şarkılarımız Avrupada tutmuyor bir sebebi varmı ?
Aslında gururla söyleyebilirim ki, Tarkan gibi bir mega starımız var, ayrıca kimisi kabullenmek istemese de, Bugün Reynmen gibi, Mero gibi Dünyada herkesin tanıdığı gençlerimiz var, bunun git gide daha iyi olacağından eminim..
12- Bu yılki projelerınızden bize biraz bahseder misiniz ?
Bu yıl kafamızda ki olan projeleri ne kadarını hayata geçiririz bilemiyorum, ama projelerimiz arasında Bir slow, pop ve düet halinde bir Mashup var..
13- Düet projeleriniz varmı kimlerle çalıştınız bu zamana kadar ?
Henüz resmî olarak bir düet çalısmam yok, lakin herkesinde tanıdığı ve sevdiği bir kaç meslektaşlarımla şu an görüşmekteyim, olursa  sürpriz olsun.
14- Konserleriniz nasıl gidiyor Sahnelerinizde artış varmı Yaz Kış dönemleri etkiliyormu konserlerinizi ?
Çok şükür yaz kış etkilemiyor.. Konserlerimiz devamlı yoğun ve eğlenceli geçiyor.. tek boş olduğum dönem yaz aylarıdır.. O zamanda Türkiye’ye gidip hem tatil hemde sahnelerle dolduruyoruz
15- Sanatçılar birbirine laf atarak gündeme gelmeye çalışıyor son zamanlarda bu sanatçının sizce popülaritesini artırıyormu ?  Sanatcı sizce yaptığı işlemi yoksa bu sekıldemı gündeme gelmeli ?
Hangisi ile gündem olursanız olun, laf atanlar maalesef hep olacaktır.. Sadece sanat camiası da değil, insanoğlunda bir çekememezlik ve çıkarcılık var.. Lakin, tabiki yaptığınız iş ile gündem olsanız, taktir etmeyi öğrensek bu dahada güzel rekabetlere yol açacağından eminim..
16- Beste yapıyormusunuz kimlere yapıyorsanız Beste verdiniz bu zamana kadar ?
Kendime ait, henüz yayımlamadığım bestelerim var. Onları vakti geldiğinde paylaşacağım dinleyenlerimle..
17- Müzik ile Aşk ikilemi arasında kalsanız hangısını tercih edersiniz ? Aşkın tanımı sizce nedir ?
Müzik ola aşk ola deriz biz :) müziksiz herhangi bir seye “Aşk” düşünemiyorum, çünkü müzik yaşamaktır, yaşatmaktır..
18- Ekranlarda sizi görebilecekmiyiz kendinize ait bir müzik programınız olacak mı ? Dizi film oyunculuğunda da görebilecekmiyiz ?
Bir kaç kez TV programlarına davet edildim.. Dizi oyuncusu olacağımı zannetmiyorum lakin bir müzik programı yönetmek isterdim gerçekten.. tekliflere açığım :)
19- İstanbulda en çok ne yapmak hoşunuza gidiyor ?
İstanbul’un kalabalığına hiç alışamadım, ama İstanbul benim göz bebeğimdir.. Akşamları denize karşı tek başıma saatlerce oturabilirim..
20- Rap Müzik sizce neden bu kadar çok gündeme getirildi ?
İnsanlara her daim yenilik gerekiyor, Rap ve arabeski karıştırıp bir tarz ortaya çıktı. Dönem bizlere, hayatta dinlemem dediğimiz tarzı sevdirdi.. Artık bence;  her şeye açık olmak gerek diye düşünüyorum..
21- Sizin için ideal bir eş nasıl olmalı ? Hayat Arkadaşım ille de ya sanat camıasından yada ıs dünyası kesımınden olacak dıyen bır kıtle var bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Hayır, illaki sanat aleminden olması gerek diye düşünenleri açıkcası anlamıyorum.. Şan şöhret geçicidir, bir eşte kalıcı olan seylere değer vermek lazım.. İllede sevgi, saygı ve iyi bir anne olması lazım..
22- Son dönem de yapılan müzik yarışmaları bazı sanatçıların kendılerını gostermesı ıcın pr calısması mı yoksa yenı sesler bulmaya yönelik yarışmalar mı bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Yeni yetenekleri bulmak icin bugün sosyal medya yeterli diye düşünüyorum.. Bende bugüne kadar katılabilirdim isteseydim, lakin bu yarışmaların pek adil olmadığı kanaatindeyim..
23- Müzik ödüllerının seçilmiş isimlere verildiği konusu cok gündemde bu konu hakkında neler söylemek istersiniz ?
Bilakis içinde olduğum icin biliyorum, Adil bir durum yok ortada..
24- Hayatınız da hiç pişmanlıklarınız oldu mu ?
Hayatımda çokça pişmanlıklarım oldu.. lakin bunlardan hep ders çıkardım kendime..
25- Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?
Bugüne kadar karşılıksız desteğini hiç eksik etmeyen sevenlerime çokça teşekkür ediyorum. Umarım bu işi yaptıgım sürece hep layık olmaya çalışırım.. Yüreğimden yüreklerine selam olsun

Çoklu soru köşemiz :
En sevdiğiniz renk : Siyah-Beyaz
En sevdiğiniz yemek : Etli yemekler
En sevdiğiniz şehir : İstanbul
En sevdiğiniz film : Passengers
En sevdiğiniz dizi : Payitaht Abdülhamid
En sevdiğiniz spor : Futbol/ Beşiktaş :)
En son gittiğiniz konser : İsviçre konserim
En son gittiğiniz film : Lion King
En sık kullandığınız kelime : Çok Şükür
En nefret ettiğiniz şey : Çıkar
En sevdiğiniz hayvan : Amstaff (Kayla)
Editör: TE Bilisim