Saden kimdir müzik sektörüne nasıl giriş yaptı biraz tanıyalım ?

Saden kimdir sorusunu bazen ben bile kendime soruyorum   karışık bir ben! Sanırım Saden i hayatını söz ve müziğe aktaran kadın olarak tanımlayabiliriz. Hayatım roman derler ya hani, benim tarafımdan bu söz hayatım beste olurdu herhalde hislerim , yaşadıklarım , düşüncelerim, darmadağın tüm benliğim tüm çıplaklığı ile bestelerimde! Müzik ile ilişkimin baslangıcı da aslında cevaplanmış oldu ama yine de bir başlangıç gerekirse babam müzik öğretmeni idi ve bağlama üstadı yani anne karnından bugüne değin müziğin içindeyim..bundan 7 yıl önce sevgili yapımcım Erhan Karataş ile yollarımızın kesişmesi sonucu profesyonel anlamda bir şeyler yapmalıyım dedirtti .. ve işte küçük küçük başladık.



Aşkım adlı şarkınızdan bize bahsedermisiniz ? Aranjesini kim yaptı söz müzigi kime ait ? Şarkı ya gelen tepkiler nasıl memnunmusunuz ?

Aşkım , söz müziği bana ait olan bir eserdir. Aranje Okan Akı ya ait. Okan da harika bir insandır  ! şarkı okumalarımda hep yardımcı oldu , motive etti.  Yine bu şarkıda da olduğu gibi  yapımcım menejerim en büyük destekçim Erhan Karataş dır. Klip yönetmenimiz Erkan Nas idi bu çalışmamda , cok hızlı çalışıyor işini cok iyi biliyor , sempatik ve bir o kadar da otoriteye hakim, büyük keyif alarak çalıştım   eser içeriğine gelirsek   “Aşkım “ bir zamanlar aşık olduğum adama yazılmıştır , sanırım bunu söylemekde sakınca yok , sonucta olmuş bitmiş ☺☺☺ şarkıya gelen yorumların birçoğu güzel ama elbette bir kesim için kendimi kabullendirmem zor görünüyor.napalım sağlık olsun ;)





Son zamanlarda Bazı sanatçılar albüm çıkarmak mı aman aman diyor bunu neye bağlıyorsunuz Muzık sektorumuzun içinde bulunduğu durum hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Albüm çıkarmak zor evet çünkü artık digital cağdayız , internet heryerde…albüm satın almak gibi bir zorundalık yok.şarkıyı beğendinmi indir ve bitti. Bir kere indiriyorsun herkes senden kopya alabiliyor vs… film sektörü de öyle değil mi (?)  sinema cekimleri var heryerde..emekler maalesef ziyan oluyor!



Youtube kanalınız da canlı performanslarınızı yayınlıyormusunuz ? Youtube dekı sahte tık olayları hakkında neler düşünüyorsunuz Youtube Album / Single satışlarınızı etkiliyormu?

Youtube kanalım çok yeni ve takipçim yok denecek kadar az.. zaten bol takipçimin olması anormal olurdu şu an, çünkü çalışmalarımı yükleyemedim bile. Sanırım çok youtuber değilim sahte hesaplar , takipçiler  olduğu gibi sahte tıklanmalar da maalesef heryerde var. Üzülüyorum tabi çünkü artık gerçek kim bilemiyoruz.



Son zamanlarda Sanat eğitimi almayanlar da single çıkarıyor bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Sanat eğitimi almakdan ziyade , ben konservatuarı zorla okumuş sırf meshur olucam derdinde single çıkaranlara üzülüyorum.Ben , Müslüm Gürses, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay , Neşet Ertaş , Sezen Aksu … ve biraz da Celine Dion , Lara Fabian larla büyüdüm… eskiden eğitimden ziyade “gerçek hisler” vardı yani öyle okunuyordu ki türküler , ruhuna dokunuyordu.. şimdi istesek bile kendi tarzımızı tam anlamıyla yansıtamıyoruz diye düşünüyorum.. çünkü sektörde büyük bir  verem  var  “piyasa şarkısı” çıkarmak (!)  mecburen bu yöne itiliyoruz… işte bu piyasa şarkıları yüzünden ruhun gıdası olan müzik bizi besleyemez oldu. Bir de üstüne  eğitim de yoksa , hayddiii tuz biber … zorlu dönemdeyiz.



Fan Grubunuz varmı onlara neler söylemek istersiniz?

Fan grubu adı altında bir topluluk sayfam yok ama duyumlarıma göre birileri toplanmaya başlamış   Fanlar iyi ki Varlar ! inanılmaz bir mutluluk onlar … çok iyi biliyorlar sevildiklerini instagram yada face  hesaplarımdan elden geldiğince tüm sorularını cevaplıyorum , özen gösteriyorum .. şükür bugüne.



Konserlerinizi etkinliklerinizi öğrenmek isteyenler size nereden ulaşabilecek ?

Konser ya da etkinliklerim instagram ya da face hesabımdan yayınlanır her zaman.  İnstagram hesabım  ;   @sadenmusic       /    @saden_official     



Face hesabım  ise saden dnc   olarak geçiyor. Ama tabi dnc yapim instagram hesabında da hersey bilgilendiriliyor.





Bu kadar güzel kalmayı neye borçlusunuz ?

En güzel soru bu işte☺☺  az şımarayım ben bi dakika ;)



Müzik dışında başka aktıvıtelerınız varmı ? Saden Müzik dışında neler yapar ?

Müzikden arda kalan zamanlarımda spor yapıyorum , kitap okuyorum ve her gece düşünüyorum…ciddiyim her gece bi müddet uzanır ya da oturur düşünürüm…işte bu şekilde kalabiliyor ruhum diri..



Mutfakla aranız nasıl ? Dışarda mı yemek yiyorsunuz yoksa evinizde kendiniz mi yaparsınız ?

İnanılmaz güzel içli köfte ve sarma yaparım !! kek , kurabiye , börek offff vakit olsa ve rejim derdi olmasa hergün evimde olurdu..yani müzik ve işler yoğunluğu bu derece yokken mutfagımdan nefis kokular eksik olmazdı ! şimdilerde sadete gelirsek dışarıdan yiyorum biraz , itiraf etmeliyim  !



Bir idolünüz varmı ? Türkiyede ve Dünyada en beğendiğiniz isimler kimler ?

  Türkiye de beni derin etkileyen isim Ebru Gündeş dir. Dünyada ise Celine Dion.



Neden Dünya çapında bir star çıkaramıyoruz vede neden yabancı şarkılarımız Avrupada tutmuyor bir sebebi varmı ?

Şimdi ben çocukluğumun bir kısmını Fransa da geçirdim iki kültürlü bir insan olarak büyüdüm diyebiliriz..bizim dünyaca ünlü bir star çıkarabilmemiz pek mümkün değil tabi benim fikrim. Bunun sebebi siyaset ve ırkçılık. Tarkan için dünya starımız diyoruz  ( şükür ki) ama onu tanımayan sayı da  bir o kadar fazla …yani bizden bir Michael Jackson cıkması zor gibi..keşke sınırlar siyasetle bu denli bütünleşmeseydi ..yabancı şarkı yazan vatandaşımız eğer yazdığı dilin ülke sınırları içinde doğmuş büyümüş hem yazıp hem seslendirebiliyor olsa idi layıkı ile , tutabilirdi neden olmasın  ! belki dünya starlığında Türk olmamız engel taşıyor bile olsa şarkılarda hala umutlu olabiliriz ! ;)



Bu yılki projelerınızden bize biraz bahsedermisiniz ?

Bayram sonrası akustik çalışmalarımız var, coverlar , düet ve birtakım etkinlikler bakalım



Düet projeleriniz varmı kimlerle çalıştınız bu zamana kadar kimlerle düet yaptınız ?

Hiç düet yapmadım ama Ravi İncigöz ile bir proje düşünüyoruz.





Sanatçılar birbirine laf atarak gündeme gelmeye çalışıyor son zamanlarda bu sanatçının sizce popülaritesini artırıyormu ? Sanatcı sizce yaptığı işlemi yoksa bu sekıldemı gündeme gelmeli ?

Bana komik geliyor bu durumlar ! bazen de üzülüyorum insanlığı unutmuş olmalarına.. hiç gerek yok bunlara. Bence herkes mesleğine odaklansın!



Sanatcı Aynur Aydının son zamanda hesabı çalındı vede ozel resımlerı sosyal medyaya yüklendi bu tarz olayların son bulması ıcın sızce ne gibi önlemler alınmalı herkesın basına gelebılır sonuçta bu tarz uzucu durumlar ? Pr çalışması olduğu da gündeme geldi son zamanda bu olay hakkında sanatçının muzık fırması da açıklama yaptı ?

Aynur Aydın o fotoğrafları hesabına yüklemişse zaten onlar özel  olmaktan cıkıyor bence.  Gerçekten internette bir iki fotograf gördüm sadece yani onlar da aman aman bişey değil ki, sonuçta o tarz pozları veriyoruz !  tabi benim görmüş olduklarımdan daha fena kareler varsa o ayrı (!) bunu gündeme gelmek için mi yaptı acaba diye düşünmeleri normal ! artık gündem bunlarla dolu biliyorsunuz … ama dediğim gibi ben kalkıp face hesabıma fotograf yüklemişsem birileri de çalıp bunu internete atmışsa ne yani (?) cidden durum buysa komik ki , ben onları hesabıma yükleme cesaretinde bulunmuşsam ( sayfamdakiler görebiliyorsa yada birileri zaten gördü ise ) korkulacak da birsey yoktur  Aynur  Aydın da bunu bilerek gündem için yapmamıştır ama yaaa ihtiyacı mı var ki  ? sesi yeter



En cok begendıgınız slow sarkınız ?

“zor” adlı çıkarmış olduğum ilk klip şarkım..oradaki sözler iki hayat karısımıdır..



Beste yapıyormusunuz kimlere yapıyorsanız Beste verdiniz bu zamana kadar ?



Tüm şarkılarım bana ait , yani evet besteler benim ama kimseye vermedim..sırayla beni bekliyorlar



Müzik ile Aşk ikilemi arasında kalsanız hangısını tercih edersiniz ? Aşkın tanımı sizce nedir ?



Tabi ki müzik derim.. daha önce aşkın karsısında aldıgım herseyi kaybettim. İki secenekte hep aşk dedim , ne kadar cok yenildim ne kadar cok yanıldım.. . tekrar dirilmelerim uzun sürdü. Sanırım dersimi aldım.  Aşkın var oldugunu bile bilmiyoruz , dokunup koklayamıyoruz , ele avuca sığmıyor, ama uçtuğu kanatları oldugu kesin ; mutluluktan ruhu bile titretirken acısıyla ayak parmagına değin sızlatıyor.                   



Edisin son çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz Klibi çok değişik olmuş gercektende ? 

            klip ilginç biraz Avrupai ..tek beğendiğim kısım “alo” ses tonlaması  bomba !



Kocaeli ye daha önceden geldiniz mi Kocaeli ye geldiyseniz en çok neyini beğendiniz ? Kocaeli de  Kartepe Gebze Eskihisar gibi ilçelerinde çok guzel klip cekılcek yerler var klip çekmeyi dusunurmusunuz ?

Kartepeye gittim evet müthiş biyer !  …. Dur soğuk bir şarkı yazayım önce



İstanbulda en çok ne yapmak hoşunuza gidiyor ?

İstanbul benim için sanat.. burada tiyatro ve oyunculuğu bitirdim, müzik eğitimi aldım. Yani istanbulda ne yapmaktan hoşlanırım ? sanırım B. Çekmece göl kenarında rüzgara seslenip notaları cagırmak ve yazmak…. Bana ilham veren B. Çekmece..   tiyatro ekibi arkadaslarım dostlarım var onlarla oturup bir kahve içmek de benim için İstanbul demek . istanbulun kıymetini bilenlerdenim  ;)



Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?

Hayat kaynağımı oluşturuyor onlar… anlatılamayan bir mutluluk. Şükrediyorum her ana, ve hep iyi ki diyorum … iyi ki !  tüm mesajları güzel dilekleri için cok teşekkür ederim buradan. Hersey inşallah gönlünüzce olur her daim… bi de ne istiyorum biliyor musun mutsuz olmasın bakışları hep gülsün gözleri , öyle güzel içten seviyorlar ki , karşına geçseler kocaman kocaman sarılırsın!!



ÇOKLU SORU KÖŞESİ



En sevdiğiniz renk : Yeşil



En sevdiğiniz yemek :  Yemek seçmem aramam ama birini yazacaksak mantar çorbası fint usulü



En sevdiğiniz şehir :  İstanbul



En sevdiğiniz film : Avatar



En sevdiğiniz dizi : Originals



En sevdiğiniz spor :  Futbol oynamak için ama



En son gittiğiniz konser : Ayna



En son gittiğiniz film : Avengers



En sık kullandığınız kelime : Güzel



En nefret ettiğiniz şey : İki yüzlülük



En sevdiğiniz hayvan : Tüm hayvanlar ama birini yazmam gerekiyorsa  , yunus balığı .



           



                                                                       



           



               



                                                                                  

Editör: TE Bilisim