Eray Korel kimdir biraz tanıyalım?



1982 İzmir Bornova  doğumluyum. Babam işçi emeklisi annem de ev hanımı.



Müzik ise hayatımda hep vardı. 17 yaşımdan beri söz yazar,beste yaparım. 150 kadar şarkım bulunmakta. Müzik hayatıma  resmi olarak ise 2018 yılının eylül ayında ilk single çalışmam olan ''Sevda Meleği'' isimli şarkıma klip çekerek  başladım. Hiçbir PR çalışması yapmamıza rağmen klip iyi bir izlenme aldı. Tabi bu beni daha da cesaretlendirdi. Bunun üzerine ilk klipten iki ay sonra yani kasım ayında ''Ayrı Düştü yollar''isimli şarkımın klibini yayınladık. Bu şarkıya çok inanıyordum ama nedense Sevda Meleği kadar başarılı olmadı.



Bu iki şarkıda da övgü aldığım kadar acımasız eleştiriler de aldım. Millet en çok sesime laf etmişti.Daha doğrusu söyleyişime. Aslında sesim fena değildi ama kullanmasını bilmiyordum. Çünkü hayatımda daha önce hiç müzik eşliğinde şarkı söylememiştim. Bu konu da bir eğitimim de olmadığından gerçekten zorlanmıştım. Zaten ses konusunda da bir iddiam yoktu..Hayalim sadece şarkılarımı hayata geçirmekti. Ama bi gerçek vardı ki o da sesimin Fatih Bulut gibi bazı ünlüler kadar kötü olmamasıydı..:) Ama görüyorsunuz adam yürüdü gitti. Demek ki olay sadece ses de değilmiş.



Sonra şarkı söyleme konusunda kendimi geliştirmek için 1 sene kadar geri çekildim..Şu anda yine süper değilim ama en azından eskisine göre çok daha iyiyim.Zaten baştan dediğim gibi derdim sadece eserlerimi yansıtabilmek.



Ayrı Düştü Yollar adlı şarkınızdan bize biraz bahseder misiniz? Klibinizin hikayesi nedir ?



''Ayrı Düştü Yollar'' adlı şarkımın hikayesi tamamen gerçektir. Çok sevdiğim bir kız vardı. Uzun süreden sonra ilk kez aşık olmuştum. Onun için sayısız aşk şarkısı yaptım birlikteyken. Ama piyasaya bir ayrılık şarkıyla çıkmak durumunda kaldım. Çünkü biz bir şekilde ayrıldık.Hem de severken ayrıldık. Ağlaya ağlaya.. Yani ayrı düştü yollar. Ki zaten benim çoğu şarkım yaşanmışlıklarımdır. Hepsinin bir hikayesi vardır.





Müzik dünyasında umduğunuzu buldunuz mu? Müzik dünyasına girerken çevrenizden ne gibi tepkiler geldi?



Ne yazık ki bulamadım. Bulacağımı da sanmıyorum. Ama vazgeçmek yok ...:)



Ben sadece klibim Netd de yayınlanınca sesim büyük kitlelere duyulur  zannediyordum.Ama olay sadece o değilmiş. Bir şarkı yaptığınızda yada klip çektiğinizde bir de çok ciddi PR çalışması yapmanız gerekiyor. Bu da ne yazık ki ciddi bir maliyet. Arkanızda güçlü bir müzik şirketi  yada yapımcısı yoksa tek başınıza bunun altından kalkmanız çok zor.  Hadi yaptınız diyelim. İkinci şarkıyı çıkarmaya gücünüz kalmaz. Benim piyasaya çıkarmak istediğim şu anda halihazır 40 şarkı var. Varın gerisini siz düşünün. O yüzden biz birazda mecburiyetten yavaş yavaş ilerleriz diye düşündük ve bu 40 şarkılık projemize başladık. ''Eray Korel Besteleri'' isimli youtube kanalımızda son 2 ayda 4 şarkı yayınladık.Ve şu anda çok iyi gidiyor. İnsanlar bizi fark etmeye ve takdir etmeye başladı.Bir plak şirketinden de teklif aldım. Sanırım bundan sonra ki kliplerim de yine Netd de ve bütün dijital platformlarda yayınlanacak. Bakalım hep birlikte göreceğiz neler olacağını.



Çevremden de çok fazla destek gördüğüm söylenemez. Herkes olmayacak bir hayale kapıldığımı düşünmüş olsa gerek ki en yakınlarımdan bazıları bile destek olacakları yerde yüzüme alaycı bi gülümsemeyle bakmışlardı. Hiç unutamıyorum. Eskiden yaptığım bir şarkıyı ilk onlara dinletirdim. Artık onlarda yayınlandıkça görüyorlar ne yaptığımı.



Bu zamana kadar yapmış olduğunuz şarkılar içinde benim hikayemi anlatıyor dediğiniz şarkınız var mı?



Evet var. Öyle bir şarkım var ki size anlatamam. Kendi kendime dinleyip ağlamışlığım vardır. Çoğu kişinin de kendinden bir şeyler bulacağına inandığım bu şarkımın adı ''Yokum Artık Bu Dünyada''.Ve nasipse o da bu 40 şarkılık projemiz içinde.



Son Çalışmanızdan bize biraz bahseder misiniz?



Dediğim gibi 40 şarkılık bir projeye başladık. 15 günde bir yeni şarkı yayınlamayı hedefliyoruz..Bu herkesin yapabileceği bir şey değil..Gerçekten çok çalışıyoruz ve 2020 bizim yılımız olsun istiyoruz...:)



Nasipse ben de çok özel bir yeri olan ''Teferruat'' adlı bir şarkım 22 Ocak'ta tüm dijital platformlarda ve yine Netd de yayına girecek.Hemen akabinde ''Yetmedi mi'' adlı bir şarkımda 7 Şubatta sevenlerimizle buluşacak.





Müziğin Magazinleştirilmesi konusu hakkında neler düşünüyorsunuz?



Artık ne magazinleştirilmiyor ki..Artık şarkının yada şarkıcının kalitesinden ziyade ne kadar magazin gündeminde olduğu önemli. Ve ne yazık ki müzik bir tüketim malı gibi olmuş. Çıkarıyorsunuz, parlıyorsunuz ve sönüyorsunuz. Bir daha o şarkının adı bile anılmıyor. Bu gerçekten çok üzücü.



Müzik sektörümüzün durumu hakkında neler söylemek istersiniz?



Artık albüm olayı bitti diyebiliriz. Herkes single çalışması yapıyor. Bir bakıma buna da mecburlar. Zira dediğim gibi müzik çok çabuk tüketilebilir hale geldi ve internet çağında yaşadığımızdan kimse gidip albüm almıyor. Bu yüzden sanatçılar tekli şarkılar çıkarıp konserler yada alacakları sahneler ile ayakta kalmaya çalışıyorlar.Yani hiç birşey eskisi gibi değil ne yazık ki.



Bir Single ya da Albüm iyi bir Pr demek emeklerinize değiyor mu?



Önceden de söylediğim gibi iyi bir Pr demek yüksek bir maliyet de demek. O yüzden ben hiç Pr çalışması yapmadım. Yaptığım en büyük reklam çalışması youtube ve instagrama reklam vermek oldu. Ama ciddi bir Pr çalışması yapacak gücümüz olsa eminim buna değecektir. Zira eserlerime gerçekten çok ama çok güveniyorum.





Teferruat adlı şarkınızdan bize biraz bahseder misiniz? Bu Şarkıda anlatılmak istenen hikaye nedir?



Teferruat gerçek hikayesi olan ve yine gerçekten anlamlı bir şarkım...Birini seversiniz, değer verirsininiz,her şey çok iyidir ama en ufak bir şeyde o sizi bırakır gider ya hani işte ''teferruat'' bunu anlatıyor. Bunlar ufak şeyler, biz senle iyiyiz, güzeliz gitme sevgilim deniyor.



Şarkının yapım aşamasında kimler ile çalıştınız? Şarkıya gelen tepkiler nasıl?



Gelen tepkiler oldukça olumlu ve yüz güldürücü. Bu şarkı adeta benim doğuşum oldu. Çünkü gerçekten samimi bir şarkı. Ve insanlar sevdi.



Şarkının yapım aşamasında sadece aranjörüm olan Serkan Bigay ile çalıştım. Kendisi gerçekten işine çok önem veren ve kaliteli işler çıkaran bir aranjör. Ona da buradan teşekkürlerimi iletiyorum.



Sosyal Medya’ya verilen şarkı reklamları sizce hedefini buluyor mu?



Eğer doğru bir reklam çalışması yapılmışsa tabi ki buluyor.



Radyolar sizce eskisi gibi dinleniyor mu?



Eskisi kadar olmasa da yine de oldukça dinleniyor. Mesela youtube da şarkı altında yapılan yorumlara baktığınızda bir çok yorumda insanların radyodan duydum da geldim dediğini görürsünüz. O yüzden bence hala çok etkili radyolar.



Dizi Oyunculuğu hakkında neler düşünüyorsunuz sizi bir dizide görebilecek miyiz?



Ben dünyaya sanatçı olarak gelmişim desem abartmış olmam ...:) Çünkü benim tiyatro yeteneğim de var. Verilen bir rolü adeta yaşayarak canlandırabiliriyorum. O yüzden güzel bir proje olursa neden olmasın diyorum.



Cover şarkılar günümüzde sizce neden moda oldu?



Cover yapan sanatçılara baktığınızda %99'unun sadece ses sanatçısı olduğunu yani beste ya da şarkı yazma gibi bir kabiliyetlerinin olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz. Dolayısıyla gündemde olmaları ve gündemde kalmaları için ise bir şeyler yapmak zorundalar.O yüzden bu tür çalışmaların arttığını düşünüyorum. Yoksa insan bi şarkıyı alıp ne diye değiştirmeye uğraşsın.



Benim çok şükür böyle cover yapma gibi bir sorun yada kaygım olmayacak. Çünkü benim şarkılarım bana da sevenlerime de yetecek.



Müzik yarışmaları ismi duyulmuş sanatçıların pr si için mi yapılıyor?



Hiçbir fikrim yok açıkçası ama reklam için oldukça etkili bir durum olduğunu düşünmek zor olmasa gerek.



90’lara bir anda neden döndük sizce?



Özledik çünkü. Gerçek müzikler şarkılar o zamanlar yapıldı o zamanlar yazıldı.Gerçek yıldızlar o zamanlar çıktı ve parladı. Ve ben de hala eserlerimi yaparken 90'ların etkisindeyim diyebilirim.



Konserlerden eskisi gibi kazanılıyor mu gerçekten?



Henüz hiç konser vermediğimden bilemeyeceğim ..:) Ama kazanıldığını düşünüyorum.



İnstagram’da ve Sosyal Medyada bir çok sanatçının özel mesajları ifşalanmaya başlandı bu konu



hakkında neler söylemek istersiniz Özel Hayatın Gizliliği konusu sizce ne kadar önemli?



Bu çok korkutucu. Ünlüsünüz diye özel hayatınız olamayacak mı yani..Sonuçta ünlülerde bir insan ve onlarda herkes gibi özellerinde özel bir şeyler tabi ki yaşıyorlar. Ben insanların bunlara kulak vermemesini diliyorum. Zira bunların gerçek olmasının yanı sıra sahte olma ihtimali de çok yüksek...Teknoloji çok gelişti sonuçta. Yani shop mesajlaşmalar,resimler,videolar yapılması artık hiç ama hiç zor değil.İşte ünlü olmanın en büyük handikaplarından biri de bu husus ne yazık ki.



Eray Korel Müzik dışında ne gibi aktiviteler yapar?



Gezmeyi çok severim. En büyük hayallerimden biridir dünyayı gezmek. Onun dışında saunaya bayılırım. Toksinleri atıyorsunuz.Sağlığıma iyi geliyor. Beni dinç ve zinde tutuyor. Elimden geldiğince de spor yaparım. Çok iyi de bilardo oynarım...:)



Mutfakla aranız nasıl?



Ne yazık ki berbat. Lezzetli yapabildiğim tek şey yumurta ...:) O yüzden ne yazık ki hep dışardan yemek söylemek zorunda kalıyorum..Açıkçası hiç de ilgim yok yemek olayına.



Canlı Performansını beğendiğiniz isimler var mı?



Zeynep Bastık ve Mustafa Ceceli  bir harika. Fazla söze gerek yok.



Neden Ülkemizden dünya çapında sizce bir star çıkmıyor?



Çünkü biz dünyada ki soundu yakalayamıyoruz. Ve yine gerçek sanatçılara hak ettikleri değeri vermiyoruz. Biz değer vermezsek dünya nasıl değer versin. Bugün biri çıkıyor laylaylom tarzı bir şarkıyla,bakıyorsunuz şarkı saçmalığıyla patlıyor...Diğer yandan Tarkan gibi bir megastar'ın çıkardığı şarkı o saçma sapan şarkı kadar tutmayabiliyor.Akıl alacak gibi değil. Yine biz de ne yazık ki meyve veren ağaç taşlanıyor. Yüceltmek yerine yerin dibine sokuluyor bazen şarkılarda sanatçılar da...



Yeni Jenerasyondan kimleri beğeniyorsunuz?



Bilal Sonses ve Tuğçe Kandemir gerçekten iyi işler çıkarıyorlar. Ve yine Zeynep Bastık da yorumuyla kendine hayran bırakıyor.



Sahte tıklar hakkında neler söylemek istersiniz?



Ne söylesem az. Bir klibin sahte tıklarla 3 gün içinde 1 milyon izlenme alması ve trendlere girmesi  için 15-25 bin TL yi gözden çıkarmanız yeterli. Bazı şarkılar çıktığı gün 40 milyon izlenme alıyor. Sizce bu mümkün mü? Bence değil...Neden mi? Çünkü youtube her ıp den gelen izlenmeyi 1 izlenme olarak sayıyor. Siz o videoyu defalarca izleseniz de izlenmeye ekleyeceği sayı sadece 1 olacaktır. Yani o videonun çıktığı gün 24 saat içinde 40 milyon izlenmesi demek 40 milyon kişinin hali hazırda o klibin yayınlanmasını bekliyor olması demektir. İşte bu mümkün değil...Anlayacağınız parası olan düdüğü çalıyor her zaman ki gibi.



Yerli Otomobilimiz hakkında neler söylemek istersiniz İlerde klibinizde Yerli



İlk gördüğüm de çok şaşırdım ve inanamadım..Ne yani biz araba mı ürettik hem de böylesine mükemmel bir şeyi..Vay be bu günleri de görecektim demek dedim. Ama sonrasında aracın tasarımından tutun mekanik aksamına kadar her şeyinin yabancılara ait olduğunu ve o arabanın zaten yurt dışında var olduğunu  öğrenince resmen yıkıldım...



Otomobilimiz ile klip çekmeyi düşünürmüsünüz?



Gerçek bir yerli üretim yapılırsa neden olmasın...



Son Olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?



Bir sanatçının var olabilmesi sadece eserlerinin güzelliğine değil, o sanatçıyı ve eserlerini sevenlerin verdiği desteğe bağlıdır.Yani onlar olmazsa bizde olamayız. O yüzden iyi ki varlar.



Hangi mesleği yapmak istemezsiniz?



Doktorluk..Kan görmeye dayanamıyorum...



En nefret ettiğiniz şey nedir?



Bu çok genel bir soru. Arkadan konuşulmasından nefret ederim.



Hangi takımı tutuyorsunuz?



Beşiktaş



Uğurlu sayınız?



3



Hangi renk?



Kırmızı



Kıskançlık, ego var mı?



Seversem eğer kıskanıyorum.Onun dışında hayatta kimseyi kıskanmam.Ego insanı öldüren bir şeydir. O yüzden hiç sahip olmak istemedim.



En son izlediğiniz film, dizi?



Çukur manyağıyım ...:)



En son gittiğiniz konser?



O kadar zaman olmuş ki bir konsere gitmeyeli...Hatırlamıyorum..:)

Editör: TE Bilisim