RÖPORTAJ: SEDAT SARIKAYA



Yılmaz Taner kimdir müzik sektörüne nasıl giriş yaptı biraz tanıyalım?



Çocukluğumdan beri müzikle iç içeyim. Akademik kariyerimi Muğla Üni. Müzik öğretmenliğinde tamamladıktan sonra albüm yapmaya karar verdim aynı zamanda da sahne hayatım başladı. İşin mutfak kısmında bir çok projede vokal koçluğu, radyo jingle seslendirmeleri, söz yazarı ve bestecilikle de kendimi geliştirdim. Sesimi ve şarkılarımı herkesin duyması içinde albüm yapmaya karar verdim. Çok virajlı ve zor bir yol. Cesaret ister bu iş. Dik durmayı gerektirir yoksa dibi boylarsınız.



Rivayet adlı şarkınızdan bize bahsedermisiniz? Aranjesini kim yaptı söz müzigi kime ait? Şarkı ya gelen tepkiler nasıl memnunmusunuz?



Rivayet benim çocuğum çok seviyorum şarkımı,. Besteyi yapar yapmaz Murat Güneş’e gönderdim ve yaklaşık yarım saat içinde mucize çocuk (M. Güneş) yani sözleri Güneş’e müziği bana ait. Berke Yurdakul ise harika bir düzenleme ile noktayı koydu. Klibimizi ise Murat Joker çekti. Herkesin emeklerine sağlık. Henüz 1.5 ay oldu ve Türkiye TV ve Radyo Top listelerinde hızla yükselmeye devam ediyoruz. Sonu güzel olsun İNŞAALLAH...



Son zamanlarda Bazı sanatçılar albüm çıkarmak mı aman aman diyor bunu neye bağlıyorsunuz Muzık sektorumuzun içinde bulunduğu durum hakkında neler düşünüyorsunuz?



Çok pahalı bi iş. Tek şarkı yapıyorsanız ve başarı bekliyorsanız Min 200 bin ayırmanız lazım. Dışarıdan göründüğü kadar kolay değil bu işler. Ekonomi düzeldikçe rakamlarda düşer sanırım. 6 ayda 150-200 bin harcayacak maddi gücünüz varsa tekli yapmaya devam ederim.:))



Youtube kanalınız da canlı performanslarınızı yayınlıyormusunuz? Youtube dekı sahte tık olayları hakkında neler düşünüyorsunuz Youtube Album / Single satışlarınızı etkiliyormu?



Şu an ünlü diye konuştuğumuz bi çok sanatçının sahte stratejisiydi ama başarılı olanlar var. Günde 1 milyon, iki günde 2 milyon fiyaskosu azaldı. Hatta yok farkındaysanız. Artık sahte alınamıyor Türkiye’de nihayet denetleme kuruluşları mevcut, alsalarda youtube farkedip siliyor zaten. Videolarımızda hazır fırında pişiyor montajı bittikçe paylaşacağız.





Son zamanlarda Sanat eğitimi almayanlar da single çıkarıyor bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?



Yetenekli olan herkes yapabilir bence. Sadece saçma sapan söz yazmasınlar ya da saçmasapan sözlü şarkıları söylemesinler. Benim için yeterli. Kulağıma iğrenç şeyler geliyor çünkü. İnanan herkesin yolu açık olsun...



Fan Grubunuz varmı onlara neler söylemek istersiniz? 



Var tabiki olmaz mı YTFC bayılıyorum onlara. Ara sıra buluşuyoruz da. Onlar olmadan asla olmaz.



Konserlerinizi etkinliklerinizi öğrenmek isteyenler size nereden ulaşabilecek?



Tüm mavi tık olan Yılmaz Taner benim. Öncelikle onu söyleyeyim. Sosyal medya sayfalarımız ve web sayfamızdan öğrenebilirler..



Müzik dışında başka aktıvıtelerınız varmı? Taner Yılmaz Müzik dışında neler yapar?



Prodüksiyon şirketi kurdum. Son zamanlarda onunla ilgileniyorum. Beşiktaş maçlarını kaçırmam. Özellikle de Vodafone Park’taki maçları. Modaya çok ilgim var. Doğru kombin nasıl yapılır. yene göre nasıl giyinilir, renk uyumu nasıl olmalıdır vs...



Mutfakla aranız nasıl? Dışarda mı yemek yiyorsunuz yoksa evinizde kendiniz mi yaparsınız?



İdare ederim. Aç kalmam yani. Çok iyi pilav yaparım, çorbalarım meşhurdur ve tabiki mangal bayılırım. Dışarıdan söylediğim zamanda az değil:))



Bir idolünüz varmı? Türkiyede ve Dünyada en beğendiğiniz isimler kimler?



İdolüm yok. Her türlü müziği dinlerim kulağıma hoş geliyorsa bitmiştir. Sezen Aksu, Sıla ilk aklıma gelenler Alanis Morisette, Buika, Justin Timberlake yaz yaz bitmez:))



Sanatçılar birbirine laf atarak gündeme gelmeye çalışıyor son zamanlarda bu sanatçının sizce popülaritesini artırıyormu? Sanatcı sizce yaptığı işlemi yoksa bu sekıldemı gündeme gelmeli?



Amaç çok ünlü olmak mı, gözönünde olmak mı? Bunu sorgulamak lazım. Bugün bende bir çok şey yapabilirdim. Şöyle yap, böyle yap diyen çok oldu. Umursamadım. Ben müziğimle karaterimle örnek olmak istiyorum. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyosa kişi şayet. Zaten her yol mübahtır diye düşünüyorum.



Neden Dünya çapında bir star çıkaramıyoruz vede neden yabancı şarkılarımız Avrupada tutmuyor bir sebebi varmı?



Kültür farkımız var, din farkımız var, siyahla beyaz gibiyiz. Orta doğu ve Arap ülkelerinde çok ünlüyüz bence. Armonik yapı ve bestelerde çok önemli tabi. Biz efkar severiz Avrupa veya Amerika’da efkar diye bir durum yok:)



Bu yılki projelerınızden bize biraz bahsedermisiniz ? Düet projeleriniz varmı kimlerle çalıştınız bu zamana kadar?



Projeler bitmez tabiki devam edecek. Erdem Kınay ile Feat. Şahane şarkısını çıkarmıştık. Şimdi ise Berke Yurdakul ile Rivayet şarkısı gündemde. Bakalım sıradakini hep birlite göreceğiz:)



Konserleriniz nasıl gidiyor Sahnelerinizde artış varmı Yaz Kış dönemleri etkiliyormu konserlerinizi?



Sürekli konserler oluyor. Ben bir kaç yıllık sanatçı değilim. Tam 18 yıldır aktif sahne hayatım var. Zaman zaman çok yoğun, bazen de yoğun olmadığı dönemler oluyor. Şimdi de prodüksiyon şirketimi kuruyorum. Sahne dışında güvendiğim seslerinde önünü açmak için elimden geleni yapacağım.



Sanatçı Aynur Aydın’ın son zamanda hesabı çalındı ve de oözel resimlerı sosyal medyaya yüklendi bu tarz olayların son bulması için sizce ne gibi önlemler alınmalı herkesın basına gelebılır sonuçta bu tarz uzucu durumlar? Pr çalışması olduğu da gündeme geldi son zamanda bu olay hakkında sanatçının müzik firması da açıklama yaptı?



Saygısız insanları ne yok edebilirsiniz ne de engel olabilirsiniz. Daha dikkatli olmak lazım. Reklam çalışmasıysa eğer başarılı oldu mu Aynur’a sormak lazım...



En çok beğendiğiniz slow şarkınız? 



Rivayet, Ben Yaşarım (Berkay), Kıyamadım İkimize (M. Dalkılıç) sevdiklerim.



Beste yapıyor musunuz? Kimlere beste verdiniz bu zamana kadar?



Sürekli iç içeyiz sevgili ilhamla:) Her an her yerde şarkı üretebilme yeteneğini üzerime yükleyen Allah’a şükürler olsun. Merve Özbey, Murat Boz, Berkay, Demet Akalın, Murat Dalkılıç herkesin bildikleri daha bi çok değerli sanatçıda şarkılarım var.



Müzik ile Aşk ikilemi arasında kalsanız hangısını tercih edersiniz? Aşkın tanımı sizce nedir?



Aşkın bir sadece insana karşı olduğunu düşünmüyorum Evrendeki herşeyi sevmek mümkün. Bugün bizim ilişkilerde aşk diye tanımladığımız şeyin adı bence tutku. Hayata bir daha gelsem yine müzik derdim.



Edisin son çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz Klibi çok değişik olmuş gercektende?



Çok başarılı bir kardeşimiz, ayrıca iyi bir söz yazarı ve besteci. Onun yaşında şu an ki tecrübede olmaz isterdim. Yolu açık olsun...



Kocaeli ye daha önceden geldiniz mi Kocaeli ye geldiyseniz en çok neyini beğendiniz? Kocaeli de  Kartepe Gebze Eskihisar gibi ilçelerinde çok guzel klip cekılcek yerler var klip çekmeyi dusunurmusunuz?



Baba tarafım zaten İzmitli, doğasını ve konumunu çok iyi tanıyorum, yıllarca Sapanca, Maşukiye gibi yerlerde çocukluğum geçti. Klip için çok önemli doğa harikası yerler var. Çok istiyorum, İnşaALLAH nasip olacak biliyorum.



İstanbulda en çok ne yapmak hoşunuza gidiyor?



Yürüyerek dolaşmak, gurme lezzetler keşfetmek.



Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?



Beni destkelemeye devam etsinler. Onları mahçup etmeyeceğim.



Çoklu soru köşemiz:



En sevdiğiniz renk: SİYAH VE BEYAZ



En sevdiğiniz yemek: YAPRAK SARMA



En sevdiğiniz şehir: İSTANBUL



En sevdiğiniz film: BOHEMIAN RHAPSODY



En sevdiğiniz dizi: EZEL



En sevdiğiniz spor: FUTBOL



En son gittiğiniz konser: DUMAN



En son gittiğiniz film: ORGANİZE İŞLER 2



En sık kullandığınız kelime: AYNEN



En nefret ettiğiniz şey: İHANET



En sevdiğiniz hayvan: KEDİ



YILMAZ TANER'İN SON ÇIKARDIĞI ÇOK BEĞENİLEN RİVAYET ŞARKISI



Gelmemişim aklına bile



Uğramamış kalbine hasret



Unutmuşsun beni öyle mi



Bunların hepsi bir rivayet



Geri gelsen bir gece vakti



Hiç gitmemişsin gibi



Sokulup yanına, pişmanlığından öpsem ya seni



Bi film açsak, sen filme dalsan ben gözlerine



Olmaz mı yani sen ve ben



Yeniden sığmaz mıyız bir masalın içine



Mutlu mu yerinde gidenler?



Dost mu hep gözyaşı silenler?



Bi yürek sahiden bir kez mi sever?



Doğru mu bu söylenenler?



Gelmemişim aklına bile



Uğramamış kalbine hasret



Unutmuşsun beni öyle mi



Bunların hepsi bir rivayet



Gelmemişim aklına bile



Uğramamış kalbine hasret



Unutmuşsun beni öyle mi



Bunların hepsi bir rivayet



Mutlu mu yerinde gidenler?



Dost mu…

Editör: TE Bilisim