Öncelikle sizi tanımak isteriz. Esra Ceylan kimdir?


1988 yılında Almanya’da dünyaya geldim. Doğma büyüme Berlinliyim. Eğitim yıllarımı tamamladıktan sonra kısa bir süreliğine İstanbul’da yaşadım ve ardından Berlin’e döndüm. Duygusal, bir o kadar gülmeyi seven bir insanım. Yaşamış olduğum tüm duygularımı seviyorum; çünkü duygularım, beni şiirle tanıştırıp bütünleştirdi.

Yazın hayatınız nasıl başladı? Size öncülük etmiş isimler var mı?
Hepimiz hayatımızda bazı şeylerden etkileniriz ve etkilendiklerimizi farklı şekilde dışa vururuz. Beni de duygularım bu yöne doğru itti. Yazarak kendimi daha iyi ifade ettiğimi düşünüyorum. Zamanla bunun bana ne kadar iyi geldiğini fark ettim ve şiir yazmaya devam ettim. Şiir, insanın kendi içinde yaşadığı duyguyu ifade etme şeklidir. Ben de sadece içimden geldiği gibi hissederek yazdım.
Yazarken nelerden esinlenirsiniz? Örnek aldığınız yazar veya şairler var mı?
Kendi yaşantımdan ve bana hissettirdiklerinden esinleniyorum.
Kasım ayında okurlarla buluşan “Şiir Ekspresi” adlı kitabınızdan bahseder misiniz? Bu kitabı neden yazdınız?


Her insanın farklı farklı yaşantısı var; fakat hepimiz aynı duygulara sahibiz. Dolayısıyla herkes, bu kitapta ruhuna dokunan bir şeyler bulacak. Biraz fazla duygu yüklü olduğunu düşünüyorum. Benimle aynı duyguları paylaşan bütün insanlarla duygularımı paylaşmak ve hayata dair bir iz bırakmak istedim.
“Şiir Ekspresi” okurlara hangi mesajları vermeyi amaçlıyor?
Bazen hayatımızda her şey istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. Ne kadar hayal kırıklıklarımız olsa da hayal kurmaktan vazgeçmemeliyiz. Her aşk yolculuğu iyi gitmeyebilir; ama bu, bir daha yola çıkmamamız gerektiği anlamına gelmez.
Kitabın ismi nereden geliyor?


Bu, aslında şiir ile ifade edilmiş bir duygu yolculuğu. Aşk da çok hassas ve uzun bir yolculuktur. Genelde uzun yolculuk, denilince akla tren geliyor. Burada biraz da hayal gücümü kullanarak “Şiir Ekspresi” ismini vermek istedim.
Sizce kitap beklenen başarıya ulaşacak mı?
Herkesin ilgi odağı olacağını düşünüyorum; çünkü burada ortak nokta aşk.
Ve aşk, hepimizin hayatında büyük rol oynuyor.
Kitabınıza bir okur gözüyle nasıl bir yorum yaparsınız?
Kalbimize dokunan ortak duyguların söze dökülüşü.
Hazırlık aşamasında olan yeni bir eseriniz var mı?
Evet, var. Yazmaya henüz yeni başladım.


Son olarak gazetemiz okurlarına neler söylemek istersiniz?
Umarım, ilgi duyan herkes bu kitabı beğenir. Ben, yüreğimden geçenleri yazarak herkesin hislerine tercüman olmak ve onların kalplerine dokunmak istedim.
Editör: TE Bilisim