Obama çiftinin portreleri Beyaz Saray'a asıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 44'üncü Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın portreleri, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle asıldı.



Etkinliğe ev sahipliği yapan ABD Başkanı Joe Biden, ''Barack Obama'dan daha dürüst, ahlaklı ve cesur çok az kişiyi tanıdım. Beni hiçbir şey ABD Başkanı olmaya senin yanında sekiz yıl görev yapmak kadar çok hazırlayamazdı'' ifadelerini kullandı.




ABD başkanları ve eşlerinin büyük resmi portreleri Beyaz Saray'ın koridorlarını ve odalarını süslüyor. Fakat ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump Obamalar için tören düzenlememişti.



Obama başkanlığının ardından ilk kez Nisan ayında yıllar sonra Beyaz Saray'a gelerek Biden'a sağlık yasasının imzalandığı bir etkinliğe katılmıştı. Düzenlenen etkinlik sayesinde gelenek geç de olsa uygulanabildi.


 



Washington yakınlarında 17 yaş atındakilere sokağa çıkma yasağı!

Başkent Washinton yakınlarında Maryland eyaletine bağlı Prince George’s İlçesinde, artan araba hırsızlığı ve diğer şiddet olayları yüzünden gençlere özel sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

İlçede sadece Ağustos ayında 24 cinayet gerçekleşti ve şiddet suçlarında görülmemiş artış yaşandı. Sadece bu sene içerisinde 430 çocuk tutuklandı. Ve bu sayı geçen yıla oranla iki kat artmış durumda.



Sokağa çıkma yasağının yürürlüğe girmesiyle artan hırsızlık ve şiddet olaylarının önüne geçilmesi bekleniyor. İlçede uygulanacak yasak “sakinleşme döneminin” bir parçası olarak en az önümüzdeki 30 gün devam edecek.

Sokağa çıkma yasağı ile birlikte, 17 yaş altı gençlerin akşam 22.00 ile sabah 5:00 arasında sokağa çıkması yasak. Bazı durumlarda, tekrarlayan ihlaller için ebeveynler 250 dolara kadar para cezasına çarptırılabilir ve çocuklar Sosyal Hizmetler Departmanına teslim edilebilir. Gençlere sokağa çıkma yasağı en son 1995 yılında uygulanmıştı, ancak Emniyet Müdürlüğü sözcüsü mevcut koşulların yasakları yeniden yürürlüğe koymayı zorunlu hale getirdiğini açıkladı.

İlçe Emniyet Müdürü Malik Aziz'e göre, bu yıl araba kaçırma suçlarından tutuklanan 84 çocuktan 55'i daha önce başka bir suç yüzünden tutuklanmış. Ve yine 84 çocuktan 34'ü daha önce silahlı olaylara karıştıkları için sabıkalı.


 


iPhone 14 piyasaya çıktı!

Apple’in yeni modeli iPhone 14 tanıtıldı. Acil durumlarda uydu üzerinden yardım çağrısı gönderebilen yeni iPhone 14 tüm modellerini trafik kazası algılama özelliğini ve macera odaklı 'Ultra Watch' saatini tanıttı.

iPhone 14, ABD'de 799 dolardan ve iPhone Plus 899 dolardan satışa çıkacak. Her iki telefonun da ön siparişleri 9 Eylül'den itibaren verilebilecek.