Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98.yıl dönümünü vesilesiyle ‘’ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ‘’ tüm ülkede coşkuyla kutladık.Siz de duygu ve düşüncelerinizi paylaşmak ister misiniz ?

Tüm çocukların yaşam hakkı ellerinde olsun.Bugün çok mutlu olan çocuklar var fakat diler tarafta çok mutlu olamayan çocuklar var.Kimisi bugün bayram kutlarken kimisi çalışmak zorunda kalıyor.Bizlerin görevi her çocuğa eşit yaşama hakkını verebilmektir.Bunu pek başarabildiğimiz söylenemez.Bunun için daha çok çaba sarfetmemiz gerektiğini düşünüyorum.Bütün çocukların çok ama çok mutlu olmasını istiyorum.

Sıla ERKAN kimdir ?

Ankara’da doğup büyüdüm.Ankara’da eğitim hayatımı tamamladım.Gazi Üniversitesi işletme bölümünden mezun oldum.Okuduğum bölümün şu an yaptığım işle ilgilisi olmasa da o yıllarda dans sporu ile ilgileniyordum.2004-2010 yılları arasında latin dansıyla profesyonel olarak ilgilendim.2010 yılında A klasmanında Türkiye 3.Lüğü elde etti.İstanbul serüvenim ise 30 Aralık 2011 yılında başladı.İstanbul’da yaşayan teyzemin yanına diksiyon,sunuculuk ve spikerlik dersleri almak için geldim.


Radyoculuğa ilk adımınızı nasıl attınız ?

Ben diksiyon,sunuculuk ve spikerlik dersleri alırken Cem arslan ile tanıştım.Bu süreçte ben kendisine haber merkezinde çalışmak istiyorum dedim ve o da benim önümü açıp yol gösterdi.Zor ve zahmetli bir staj Dönemi gerçekleştirdim.Sıla’dan Dünyaya isimli kendime ait bir radyo programı gerçekleştirdim.Fakat sadece kendi programım değil mesela Ceyhun Yılmaz’ın da programlarında bulunurdum.Tüm uyanık kaldığım zaman dilimlerinde aslında radyoyla ilgileniyordum.Best Fm ardından istanbul Fm’e geçiş yaptım.Staj dönemim bitmiş ve profesyonel olarak kendi radyo programıma başladım.

Sizi Tiyatro ile tanıyan büyük bir kitle var.Nasıl başladığınızı Eminim çok merak ediyorlardır.Biraz bahsedebilir misiniz ?

Ben Kadıköy halk eğitim merkezinde tiyatro eğitimi almaya başladım.Kadıköy halk eğitim merkezi gerçekten bu konuda çok iyi.Benim dışında İlker Ayrık, Özgü Namal,Hakan Bulut gibi pek çok isim buradan eğitim almıştır.Ama şunu söylemekte fayda var.Ben orada tiyatroculuk eğitimi aldım.Oyunculuk eğitimi almadım.Zaten saydığım isimlerde daha sonra oyuculuk eğitimlerini başka yerlerde alarak tamamlamıştır.Ben de daha sonra Şahika Tekan stüdyo oyuncularına devam ettim.2 sene kadar eğitim aldım.Burada tiyatroculuk noktasında dünyanın bu işi nasıl yaptığına dair kendime fikir katabildim.Zaten bugün 30.yıllarını yaşayarak hem Türkiye’de hem dünyada bizleri temsil eden bizimde gururla söyleyebildiğimiz bir yer aslında.Buradan da saygıyla anmış olmak isterim.



Bugün herkesin arabasında giderken yol tarifi danıştığı ‘’sağa dönün,100 metre sonra kavşak 3.çıkıştan çıkın’’ gibi talimatlar aldığı bir uygulamanın sesi oldunuz.Bu süreçten de bahsedebilir misiniz ?


İstanbul Fm’ de radyo programı yaptığım dönemlerdi.Firmadan yetkili birisi geldi.Bütün radyoları dolaştığı bilgisini iletti.Bizlere metinler gösterip ‘’Yapmak isteyen var mı ? ’’ sordular.Ben de denemek istediğimi söyledim.Bütün radyolar gidip herkesten seslendirme örneklerini almışlar.Yaklaşık 5-6 sayfa seslendirme vardı.Daha sonra bu sesleri dinledikten sonra oy birliği ile benim sesime kara vermişler.Yandex navigasyonda bir de erkek sesi var.Fakat bunu herkes bilmiyor.


Bizleri şu an bizleri ağırladığınız aynı zamanda hayatınızın temelinde duran ‘’Apartman Sahne’’ kuruluşundan bahsedebilir misiniz ?


Bizim için burası çok kıymetli.Hayalleri olan 3 kafadar bir araya gelip burayı oluşturduk. Ortaklarımdan birisi eşim Emre.Kendisi müzisyen ve KOZA adlı bir grupları var Burada müzik faaliyetleri gerçeleştiriyorlar.Diğer ortağımız ise Burak.O da Gazi Üniversitesiden beri arkadaşım.Kendisi tiyatrocu.Şu anda burada başka bir sahne vardı.Burayı prova için kullanıyorduk.Daha sonra o arkadaşlar buradan çıktı.Biz de tüm cesaretimizi ve elimizdeki tüm imkanları kullanıp burayı almaya karar verdik.Eğer biz burayı almasaydık burası bir tekstil atölyesine dönüşecekti.Biz de karar vererek buranın tadilatını kısa bir sürede gerçekleştirerek tarihler 3 şubatı gösterdiğinde burayı açtık.



Apartman Sahne’de hangi atölyeler var.Bunlardan bahsedebilir misiniz ?


Tabi seve seve aktarmak isterim.


Cenk Eroğlu’nun gitar ve müzik atölyesi var.Bu atölyede yaş grubu sınırlaması yok.


Benim tiyatrodan arkadaşım olan ipek ile çocuklara yönelik sahne hazırlıklarına yönelik bir atölyemiz var.Hem dans hem tiyatroyu içeren bir atölye var.


Bunun dışında meditasyon atölyemiz var.Amacımız hem meditasyonu tanıtmak hem de insanların hayatında işlevsel hale getirmek.Çok sevdiğim bir arkadaşım Serpil Çakar bu atölyeyi yürütüyor.Bu atölyeyi pazartesi günü yapıyoruz ki insanlar pazartesi sendromunda uzak kalsınlar.


Bir de yetişkinlerin kreşi diye espiriyle adlandırdığımız doğaçlama atölyesi var.Bu atölyeye bizlerde katılıyoruz ve çok eğlenceli geçiyor.Bu atöyenin hocası da Burcu Alkaya.


Apartman sahne çok yoğun her gün aktif şekilde kullanılıyor. Atölyelerimizin sayısı da daha çok artacak.


Apartman sahne İstanbul’un çok merkezi bir konumunda yer almaktadır.İstanbul’a bir sahne kazandırmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.Tüm sanat severleri oyunlarımıza , muhabbete ,çay-kahve içmeye bekliyoruz.


Tiyatro,dans ve seslendirme dışında başka bir hobiniz var mı ?


Mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorum.Aslında ‘’Sıla Mutfak’ta’’ diye bir girişimim oldu.Bunun için bir instagram hesabımda var.Fakat çok ön plana çıkarıp reklamını da yapmadım.Bu süreçten sonra ‘’Sıla Mutfak’ta’’ bir you tube kanalına dönüşsün ve hoş sohbetlerin döndüğü,konukların geldiği mizahi bir formatta sunumların yapıldığı bir şekilede dönüşme ihtimali var.Çok yoğun bir programım var.Kendime bir fırsat yaratmaya çalışıyorum aslında.Bu kanal projem gerçekleştirildiğinde takipçilerimle paylaşmış olacağım.


Bu keyifli röportaj ve bizlere karşı sıcak misafirperverliğiniz için size ve eşiniz emre beye çok teşekkür ederiz.Apartman sahne uzun yıllar boyunca Türkiye’nin sanat mecrasının en önemli değerlerine ev sahipliği yapmasın temenni ederek başarılar diliyorum.


İyi dilekleriniz için bizler de çok teşekkür ederiz. Ziyaretinizden dolayı çok memnun olduk başa bir sefere mutlaka sizleri bir oyunda ağırlamak isteriz.


Sevgili arkadaşlar,bugün sıla hanımla gerçekten çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.Kendisi samimi ve son derece sıcakkanlı birisi.Gerek seslendirme gerek radyo Programcılığı gerekse oyunculukla çok verimli işler gerçekleştirmiş.Şimdi de tüm birikimlerini ve hayal gücünü yansıtmak istediği her metrekaresine kendi elleriyle emek vererek 3 ortak apartman sahneyi kurmuşlar.Apartman sahnede çok değerli eğitmenler dersler veriyor.Usta oyuncular oyunlar sergiliyorlar.Bizler mutlaka buraya tekrar geleceğiz.Sizlere de şiddetle tavsiye ederim.

Editör: TE Bilisim