Yusuf Gültekin kimdir müzik sektörüne nasıl giriş yaptı biraz tanıyalım ?



20.09.1984 yılında Kilis te 8 çocuklu bir ailenin  6 ncı Çocuğu olarak dünyaya geldim ..3 ablam 2 abim 2 erkek Kardeşim var ..Kilis ten Mersin’e taşındık ve ilk okuldan liseye kadar Eğitimimi Mersin’de tamamladım Ailem 12 senedir Marmaris’te yaşıyor ben İstanbul’da yaşıyorum çocukluğumdan beri 2 meslek arasında çok büyük  hayallerim vardı ilk hayalim futbolcu olmak ve hayallerimin takımı olan Fenerbahçe de futbol oynamaktı çok şükür hayalim gerçek oldu ve 2000 yılımda mersin cam spor amatör takımdan Fenerbahçe seçmelerini Kazanıp Fenerbahçe’ye transfer oldum ..yaşadığım talihsiz bir sakatlıkla ara vermek zorunda kaldım sonrasında sakatlığım tekrarlanınca futbolu bıraktım amatör olarak dans edip şarkı söylüyordum ..2006 yılında Kanal D Nin “Benimle Dans Eder misin “ yarışmasına katıldım ve 2 ci dönem yarışmacılarından oldum ...müziğe olan ikinci hayalimi Star tv 2007 de Pop Star adlı yarışmayla müzik hayatım başlamış oldu sonrasında bir çok ünlü isime vokalistlik yaptım bir çok konser organizasyonlarda büyük sanatçılarla aynı sahneyi paylaştım...



Meşgul adlı şarkınızdan bize bahsedermisiniz ? Aranjesini kim yaptı söz müzigi kime ait ? Şarkı ya gelen tepkiler nasıl memnunmusunuz ?



Meşgul şarkım benim ilk göz ağrım ..:) benim için çok özel bir yeri var ..söz ve müzik bana ait aranjesini Hatem Tutkus yaptı..PEKER müzik etiketiyle ilk çıkış yaptığım şarkıma hem yurt içi hemde yurt dışımdan inanılmaz güzel tepkiler geliyordu tarifi imkansız duygular içindeydim tepkiler karşısında .ama ülkemizde yaşanan olumsuz durumlardan dolayı promosyon yapabilme durumumuz olmadı ..böylelikle hak ettiği değeri fazla göremedi ...





Son zamanlarda Bazı sanatçılar albüm çıkarmak mı aman aman diyor bunu neye bağlıyorsunuz Muzık sektorumuzun içinde bulunduğu durum hakkında neler düşünüyorsunuz ? Verilen Emeklere değiyor mu ? Bir Single çıkarmanın maaliyeti nedir ?



Bu zamanda Albüm çıkartmak çok büyük emekler isteyen ve maddi açıdan da baya zor bir duruma geldi ..Artık herşey dijital ortamlarda olduğu İçin kimse CD çalar kullanmıyor albüm satışları yok denecek kadar az  o yüzden bu emeklere değmiyor ..bunun İçin de albüm yapmaktansa sanatçılar da single tek şarkı yapmayı daha cazip görüyor..Bir Single maliyeti kişiye göre şarkıya göre aranjöre ve canlı kayıtlarına göre değişir ..5 bin tl ye de 100 bin tl ye single yapılabilir kalitesine göre değişir ...



Youtube kanalınız da canlı performanslarınızı yayınlıyormusunuz ? Youtube dekı sahte tık olayları hakkında neler düşünüyorsunuz Youtube Album / Single satışlarınızı etkiliyormu?



 Benim YouTube kanalım çok yakın bir zamanda akfit duruma gelecek..içeriğinde bir çok farklı dilde farklı tarzda canlı performanslar sunulacak,, ben bir çok farklı tarzlarda eserleri söylemeyi seviyorum ...arabesk sanat müziği pop Anadolu rock fantezi müzik türkü tarzında bir çok farklı tarzları kendi tarzımda yorumlayacağım renkli bir sunum olacak ..YouTube da sahte tık olaylarını Türkiye de yapmayan sanatçı yok denilecek kadar az ..ilk zamanlar parayı bastıran herkes milyon tıklanmalar yapıyordu ,bir günde milyonlar tıklandı diye paylaşıyorlardı ..şimdiler de YouTube da sıkı bir denetime girince ,1 milyon tıklanan artık başarılı sayılmaya başladı ..ne yazık ki çok başarılı işler yapan sanat adına kaliteli işler çıkarmaya çalışan sanatçı adayları müzisyenler para verip sahte tıklanma satın almadığı İçin yaptığı işler değersiz yada başarısız olmuş sayılıyor böylelikle hak etmeyen ama milyonlar tıklanmış görünen sözde sanatçı ünlü fenomenler ,hak eden emek veren,üreten müzisyen şarkıcılardan çok daha fazla kazandığı gerçeğini değiştirmiyor ...



Son zamanlarda Sanat eğitimi almayanlar da single çıkarıyor bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?



Bir şarkı çıkartmak single yapmak İçin illa eğitim alınması gerekmiyor elbette ,,ama haksız kazanç elde eden sadece maddi gücü elinde olan sahte tıklanma ve reklamla bir anda ünlü olan kişilere sonrasında yaptığı işlere halk karşılığını veriyor bir şekilde ...Sanat eğitim olmadan da olur elbette duygu ve Allah vergisi ses yada farklı yeteneği ile iyi şarkı söyleyen herkese sonsuz saygım var ..





Fan Grubunuz varmı onlara neler söylemek istersiniz?



Ben uzun yıllardır sahne de olduğum İçin fan gruplarından ziyade benim müziğimi beğenen destekleyen gönlü güzel tüm herkese söyleyeceğim şey onların sevgisine layık olmak İçin çok güzel eserler çıkartmaya devam edeceğim ..



Konserlerinizi etkinliklerinizi öğrenmek isteyenler size nereden ulaşabilecek ?



Sosyal medyada konser ve sahnemle alakalı detayları kendi şahsi hesabım İnstagram @yusufgltkn Twitter @yusufgltknnn facebook YUSUF Gültekin hesaplarından ulaşabilirler ...



Müzik dışında başka aktıvıtelerınız varmı ? Yusuf Gültekin Müzik dışında neler yapar ?



Müzik dışında sosyal aktivitelerin başında spor vazgeçilmezim.balık tutmak,yüzmek,yeni şeyler öğrenmek farklı ülkeler farklı kültürler görmeyi çok severim ..



Mutfakla aranız nasıl ? Dışarda mı yemek yiyorsunuz yoksa evinizde kendiniz mi yaparsınız ?



Ben (Gaziantep) Kilis liyim..biraz mutfak olayları önemlidir bizde ..Bende güzel yemekler yaparım ama arada dışarda da lezzet aradığım doğrudur ..Tüm ailem eniştelerim dahil aşçı bana fazla iş kalmıyor ama yine de yemek yapmayı çok seviyorum ..



Bir idolünüz varmı ? Türkiyede ve Dünyada en beğendiğiniz isimler kimler ?



Türkiye Tarkan Sezen Aksu Gülşen Hakan PEKER Ahmet Kaya Müslüm Gürses



Evet bir idolüm var dünya Starı Justin Timberlake 



Hem şarkı yazıp şarkı söyleyip dans eden Enstruman çalan muhteşem bir sanatçı ...





Neden Dünya çapında bir star çıkaramıyoruz vede neden yabancı şarkılarımız Avrupada tutmuyor bir sebebi varmı ?



Çünkü dünya starı olabilecek potansiyele sahip olan kişilere gerekli ilgi destek ve şans verilmediği için Türkiye Den dünya starı çıkmıyor ...Türkiye de henüz Avrupa’da tutabilecek doğru düzgün bir şarkı yapılmıyor yapmaya çalışanlar oldu ve büyük hayal kırıklığı yaşandı..ama bu konuda önümüzdeki yıllarda ne olacağı hiç de belli olmaz doğru şarkı doğru proje ile neden olmasın...



Bu yılki projelerınızden bize biraz bahsedermisiniz ?



Bu yıl ki Projem: Kala kala adlı sözü müziği bana ait aranjesini yine hatem Tutkus un yaptığı slow bir şarkıya klibimizi çektik  klibi Mustafa Özen çekti ..şarkımız trap tarzında yeni soundlarla 90 lar tadında bir şarkı yaptık ..çıkış tarihimiz 11 Haziran da YouTube ve tüm dijital platformlarda yerini alıcak..heyecanla tüm herkesin beğenisine sunulacak bakalım...



Düet projeleriniz varmı kimlerle çalıştınız bu zamana kadar ?



Evet sürpriz isimlerle düet projelerim var ...Ama bunu şuan kim olduklarını söylemiycem çok yakım zamanda projeler bitme aşamasında zaten paylaşırım..



Bu zamana kadar çalıştığım isimler : Hülya Avşar -Demet Akalın -Hakan PEKER MERVE Özbey ..



birlikte aynı sahneyi paylaştığım isimler :Zara -Işın karaca -ELiF kaya -İDO Tatlıses-Kutsi -



Konserleriniz nasıl gidiyor Sahnelerinizde artış varmı Yaz Kış dönemleri etkiliyormu konserlerinizi ?



Konserlerimiz gayet güzel gidiyor .yaz kış biraz değişiyor elbette ama yoğun olarak Avrupa’nın bir çok ülkesinden konserlerimiz kışın daha fazla oluyor ..yazın ise genelde Türkiye de yazlık bölgelerde sahnelerimiz oluyor ..



Sanatçılar birbirine laf atarak gündeme gelmeye çalışıyor son zamanlarda bu sanatçının sizce popülaritesini artırıyormu ? Sanatcı sizce yaptığı işlemi yoksa bu sekıldemı gündeme gelmeli ?



Sanatçılar birbirlerine laf atarak gündem yaratıyor evet doğru bu kimisine yarıyor kimisini ise kötü etkiliyor .böyle polemikler magazin İçin ve gündemde kalmak İçin yapılıyor genelde ..Keşke insanlar yaptığı işlerle gündemde olsa başarılı faydalı güzel işler yapsa ve onlar konuşulup gündem olsa ama o da biraz zor gibi görünüyor ...



Sanatcı Aynur Aydının son zamanda hesabı çalındı vede ozel resımlerı sosyal medyaya yüklendi bu tarz olayların son bulması ıcın sızce ne gibi önlemler alınmalı herkesın basına gelebılır sonuçta bu tarz uzucu durumlar ? Pr çalışması olduğu da gündeme geldi son zamanda bu olay hakkında sanatçının muzık fırması da açıklama yaptı ?



Evet bu çok üzücü bir durum..insanların özel hayatlarına müdahale gibi hissetiren bir durum..herkesin mahremi ve özeli var bu değerler saklı kaldığı sürece değerlidir ..inşallah böyle bir durumla karşılaşmam temenisinden başka söyleyecek birşey yok..



En cok begendıgınız slow sarkınız ?



En çok beğendiğim slow şarkım yeni projem 



Kala kala adlı şarkım ..



Beste yapıyormusunuz kimlere yapıyorsanız Beste verdiniz bu zamana kadar ?



Evet beste yapıyorum ...şimdiye kadar çıkarttığım şarkılarımda kendi bestelerim..



Bu zamana kadar beste verdiğim isimler : 



Hakan PEKER (mütemadiyen) 



Aylin Coşkun (Kolpa)



Ozan KOÇER :(falan filan )



Ozan Koçer (yolum başındayım)



Çağla : (biletini kestim ) 



Müzik ile Aşk ikilemi arasında kalsanız hangısını tercih edersiniz ? Aşkın tanımı sizce nedir ?



Müzik ile aşkın arasında kalsam da müziği seçerdim herhalde..belki de henüz Aşık olmamış olmamdan dolayı öyle söylüyor olabilirim büyük konuşmayı sevmem pek ..



bence Aşkın tanımı : Güvenmek ,değer vermek saygı duymak ,korumak kıyamamak tek’iken çift olabilmek demektir..!!



Edisin son çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz Klibi çok değişik olmuş gercektende ?



Edis son zamanların Türk pop müziğinde inanılmaz güzel bir şekilde yükselen ve başarılı işler yapan gelecek vaat eden isimlerinden ..ben beğeniyorum yaptığı işleri ...



Kocaeli ye daha önceden geldiniz mi Kocaeli ye geldiyseniz en çok neyini beğendiniz ? Kocaeli de  Kartepe Gebze Eskihisar gibi ilçelerinde çok guzel klip cekılcek yerler var klip çekmeyi dusunurmusunuz ?



Kocaeline gelip gezme fırsatım pek olmadı ama inşallah kısmet olursa elbette görmek isterim belki bir sonraki klibim İçin fikir sahibi de olabilirim bunu gelip gördükten sonra karar verebilirm..



İstanbulda en çok ne yapmak hoşunuza gidiyor ?



Ben 20 yıldır İstanbul’da yaşıyorum istanbul da en çok Boğaz’ı adaları manzaralarını seviyorum. her bir bölgesitarih kokuyor burada yaşamayı gezmeyi seviyorum ...



Kral tv nin digitale geçmesi hakkında neler düşünüyorsunuz ?



Kral tv yıllardır sanatçılar İçin çok büyük önem arzediyordu ..çünkü kliplerini kitlelere ulaştırmanın yolu burdan geçiyordu..maalesef son zamanlarda bir çok tepkilere de sebep oldu parası olan bastıran şarkısı kötü olsa bile parasını verdiği için yayınlanıyor ama gerçekten iyi bir iş olsa bile parasını veremiyorsanız kendilerinin kurduğu kuruldan geçmedi denilip şarkınızı emeklerinizi değersiz görüp yayınlamıyorlardı..şimdi herşey dijital olmaya başladı ben bu durumdan memnunum ..inşallah gerçekten emek veren güzel işlere sahip çıkılır ve onlara gerekli destek verilir diyorum ...



Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?



Son olarak sevenlerime söylemek istediğim şey ..



Sevgilerine layık olabilmek için çok güzel eserler yapmaya çalışacağım..takip eden destek veren güzel dileklerde bulunan herkese kucak dolusu sevgi ve saygılarımı gönderiyorum ...



 



 Çoklu soru köşemiz :



  En sevdiğiniz renk :siyah 



  En sevdiğiniz yemek :biber dolması 



  En sevdiğiniz şehir :istanbul 



  En sevdiğiniz film :babam ve oğlum



  En sevdiğiniz dizi :ezel 



  En sevdiğiniz spor :futbol &kickbox 



  En son gittiğiniz konser :Tarkan 



 En son gittiğiniz film :Aile arasında 



 En sık kullandığınız kelime :çok şükür 



 En nefret ettiğiniz şey :yanlış anlaşılmak



 En sevdiğiniz hayvan :Yunus 

Editör: TE Bilisim