Kim çıkarmış bu kavramları.. Bu dayatılmış nitelemeye göre ayrıştırmışlar siyaseti ve siyaset eli ile toplumları. Sol ve sağ yön belirtir ve iki ayrı yönü gösterir yani ikiye böler toplumu. Oysaki toplumu oluşturan bireylerin ortak paydada aynı yönde ilerlemesidir makbul olan. Bir gurup bir tarafa, diğer grup tam aksi istikamette giderse o toplum toplum olmaktan çıkar. O memleket te asla kalkınamaz. Ortak payda insanca yaşam olmalı.

Özgürlük olmalı, adalet olmalı. Çünkü İNSANLIĞIN YOLU TEKTİR. Neye inanırsan inan eğer adaletli olmazsan ve eğer inandığın şey seni düşünce ve yaşamında özgür kılmıyorsa insanlığın yolundan sapmışsındır. Yanlış şeylere inanıyorsun demektir kardeş.

Peki sol veya sağ nitelemesi neye göre yapılmış... Ya evrensel bir dünya görüşüne sahipsindir yada dinin hükmettiği kurallara göre yaşıyorsundur hayatını ve buna dini görüş denir sağ değil. Adını doğru koymak gerekir bu fikirlerin ki insanlar neci olduklarını bilsinler. Dinin D'sinden haberi olmayanlar Sağ görüşteyim diyor. Daha görüşünün ne olduğunu bilmiyor. Ayrıca Muhafazakar diye de adlandırılıyor sağ görüş. Peki muhafaza etmeye çalıştığınız şey nedir hiç düşündünüz mü.. Yada kendiniz ne kadar muhafaza ediyorsunuz o fikir ve kuralları... Alkol alıp, zina yapıp, uyuşturucu kullanıp, erkek çocukları ile bademleme, kız çocukları ile izdivaç yaparak, hak yiyerek, çalarak neyi muhafaza ediyorsunuz hayatınızda...! Eğer İslam inancınız ve buysa yaşantınız ve ben muhafazakarım diyorsanız inandığınız şeyi tam anlayamamışsınız demektir.. Kuran-ı Kerim'i okuduysanız tabii.

Peki Sol denilen şey nedir? Sosyal bir düzen. Herkesin eşit haklara sahip olduğu, özgür ve hür bir toplum fikirdir. Peki sosyalist düzen ile yönetilen toplumlarda ne kadar hür insanlar...!? Rusya, Küba, Çin veya Kuzey Kore'yi gözünüzün önüne getirin. Sosyal düzen var mı bu ülkelerde.. Oralarda da zengin yine refah içinde hüküm sürmekte, fakir fukara emek gücü ile sömürülmekte. Belki Rusya daha özgür gibi görünebilir ama sadece görünüşte. Devlet politikasına en ufak aykırı tavır büyük bir şiddetle karşılık görmekte, peki özgürlük nerede...

Yani lafın kısası ne sağı, ne solu hiç biri insanoğluna güzel bir gelecek vadetmemekte. Tamamen bir siyasi kandırmaca bu. Böl, yönet sistemi. Karşılıklardan beslenen kapitalist düzenin bir kurgusu. Hiç biri vatandaş hayrına değil.

Yalancı mıyım?