Image of pregnant woman touching her belly with hands; Shutterstock ID 111643082; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post



NEFES KOÇLUĞU FEDERASYONU ADIYAMAN’A NEFES OLDU!



Türk, Suriyeli, Türkmen, Iraklı ve Afgan çocuklar birlikte nefes aldı.



Kurucu Başkanlığını Nevşah Fidan Karamehmet’in yaptığı Nefes Koçluğu Federasyonu yönetim kadrosu Adıyaman’da yaşayan mülteci ve Türk çocuklara nefes oldu. Türkiye ve Avrupa’daki 30 Nefes koçunun gönüllü olarak gerçekleştirdiği nefes seminerinde Suriyeli, Türkmen, Afganlı, Irak ve Türkiyeli 520 çocuk birbiriyle kucaklaştı.



Nefes Koçluğu Federasyonu Genel Sekreteri Şule Kocadölü liderliğinde ‘’Okullarda Bilinçli Nefes’’ projesi kapsamında Adıyaman Gazi İmam Hatip Ortaokulu ve çevresindeki okul öğrencileriyle birlikte, 90



öğretmenin de katıldığı doğal nefese dönüş çalışmalarında 9-12 yaş aralığındaki yüzlerce çocuk nefes aldı.



 

Nefes semineri sonrasında utangaç, göz temasından kaçınan, kendini ifade etmekte ve hedeflerini belirtmekte zorlanan çocuklar, sadece dört günlük çalışma sonrasında daha enerjik, kendilerini çok daha iyi ve net ifade ederken paylaşımlar yaptılar. Heyecan ve umutla neler yapmak istedikleri konusunda hedeflerini belirlediler.



Nefes Koçluğu Federasyonu’nun ‘’ Okullarda Bilinçli Nefes’’ projesi kapsamında gönüllük esasına dayalı gerçekleştirdiği nefes seminerlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, maddi gücü yerinde olan kurum ve iş insanlarından destek bekliyor.



www.nefeskoclugufederasyonu.com adresinden ulaşarak destek olabileceğiniz proje sayesinde milyonlarca çocuk limitsiz nefes ile tanışarak geleceğe ve hedeflerine odaklı sağlıklı, barış içinde bireyler olarak yetişebilecek.







“ŞEKERİ VE TUZU AZALT, HAYATINI UZAT” DİYEN ÜNLÜLER ÇOCUKLARLA MUTFAĞA GİRDİ



 



Dünya Böbrek Günü sebebiyle ‘Çocuklarda Obezite’ye karşı gerçekleştirilen etkinlikte “Şeker ve tuzu azalt, hayatını uzat” sloganı ile önemli bilgiler paylaşıldı.  Sevilen oyuncular Ayça Erturan, Aslı Bekiroğlu ve Almila Ada; Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk’in ev sahipliğinde ve Gastronomi Uzmanı Dr. Dilistan Shipman moderatörlüğünde çocuklar ile birlikte mutfağa girdiler. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Olcay Evliyaoğlu ve Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Lale Sever’de etkinlikte çocuklara eşlik ettiler.



 Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk: “82 Milyon nüfusta 3 milyon morbit obez var ve bunun 1,8 milyonu çocuk yaşında!”



Etkinlikte çocuklar mutfağa girip sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayan sevilen oyuncu Ayça Erturan sağlıklı beslenmeyi çok küçük yaşlarda öğrendiğini belirtti: “bahçemde ekip-diktiklerimle doğal tohumlar elde ettim ve hatta bu yüzden Buğday Derneği’ne üye olup orada eğitimler aldım. Bunun için çok şanslı olduğumu düşünüyorum” dedi. Erturan, dışarıdan yemek yemek konusunda çok dikkatli olduğunu belirtti ve ekledi, “hangi hijyenik şartlarda hazırlandığı ve hangi yağlarla yapıldığını bilmediğim için dışarıdan yemek yerine yiyeceklerimi yanımda taşımaya gayret ediyorum. Keşke doğamız ve kendi ürünlerimiz bozulmasaydı ve anneannelerimiz, ninelerimizden kalan adetleri devam ettirebilseydik. Annelere mesajım ise hazır gıdalardan uzak durmak yönünde olacak” dedi.



Etkinliğe katılan oyuncu Almila Ada; “Çocukluğumdan beri abur-cuburla hiç işim olmadı. Bale yapmamın bunda çok büyük etkisi var. Sağlıklı yemekler konusunda mutfakta çok iddialı olduğumu söyleyebilirim.”



Etkinlikte yer alan bir diğer sevilen oyuncu Aslı Bekiroğlu ise:”Aslında halen beslenme bölümü öğrencisiyim. Bunu çok kimse bilmez mutfakta pek iyi değilimdir ama sağlıklı beslenme konusundaki bilgilerimle iyi yaşadığımı söylebilirim” dedi.







T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi ve Fujifilm işbirliği anlaşması



İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde gerçekleşen imza törenine T.C. Demiroğlu Bilim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Ecder, Grup Florence Nightingale Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sinan N. Aran ve Fujifilm Türkiye Ülke Başkanı Jun Higuchi katıldı. Anlaşmaya göre ileri endoskopi yöntemleri konusunda hekimlerin yurtiçi ve yurtdışı eğitimleri sağlanacak.







DATÇA'DAN GELEN ŞİFA



Datça acı badem macunu datça mahsüllerinden acı badem ezmesi, keçiboynuzu pekmezi, çam balının yanında damla sakızı, kavrulmuş zencefil, zerdeçal ve meyan kök eşliğinde tam bir şifa kaynağı aslında. Sigara düşmanı,akciğer dostu. Bugünkü Türkiye de 100 kişiden 85 i sigara kullanıyor  ve yavaş yavaş ciğere işliyor . Datça acıbadem macunu burada devreye giriyor aslında. Düzenli kullanımında koah hastalarına, astım hastalarına iyi geldiği gözlemlenmiştir. Tüketilmeye başladığı ilk günden itibaren balgam atılmaya başlamasıyla ciğerdeki zararlı toksinlerin atılmasına etken olmuştur. Aynı zamanda horlama, nefes darlığı, sırt ağrısı, tıkanma gibi günlük faaliyeti etkileyen faktörleri ortadan kaldırmayı başarıyor .





 



HAMİLELİK TOPUK DİKENİNİ TETİKLİYOR !



Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr.Burak Önvural konu hakkında önemli bilgiler verdi.



Halk arasında bilinen adıyla topuk dikeni, tıbbi literatürde plantar fasciitis olarak adlandırılan ve temel olarak ayak tabanını kaplayan ve topuk ile parmakları birleştiren kalın cilt altı bağ dokusunun yangısıdır.Ayak tabanı yada topuk ağrısının en sık sebeplerinden birisidir. Ağrı bütün ayak tabanına yayılabileceği gibi özellikle topuğun iç kısmında tek bir noktada da yoğunlaşabilir.



KİMLERDE GÖRÜLÜR?



Sürekli ayak üzerinde durmak zorunda olanlarda, yeterli taban desteği olmayan sert ayakkabı giyenlerde, obezlerde, hamilelerde ve menopoz sonrası kadınlarda daha sık görülür.Burada asıl sebep ayak tabanındaki yağ dokusundaki incelmeye bağlı artan yüklenmeye ayak tabanının yangı ile cevap vermesi ve bu durumun uzun süre devam etmesidir.



HAMİLELİKTE TOPUK DİKENİ NEDEN OLUR ?



Hamileliğin erken dönemlerinde hızlı kilo alımına bağlı vücut ağırlığının artışı ayağa binen yükü arttırır. Bu olası sebeplerden biridir. Diğer asıl sebep ise relaxin denilen hormondur. Bu hormon özellikle hamileliğin son üç ayında vücutta artış gösterir, görevlerinden birisi de vücuttaki bağların gevşemesini sağlamaktır. Ayak tabanındaki bağların gevşemesi de dolaylı olarak tabana aşırı yük binmesine ve ayak tabanı zarının hasarına sebep olur.



NASIL TANI KOYULUR?



Esas tanı hastanın şikayetleri üzerine yapılan ayrıntılı bir ayak muayenesi sonrası koyulmakla birlikte röntgen ve MRG de tanıda yardımcı olmaktadır. Özellikle röntgende topuk ucunda ayak tabanı fasyasının uzun süreli yangısına bağlı olarak dikene benzer bir çıkıntı oluşumu bu hastalık için tipik olmakla birlikte özellikle başlangıç evresinde bu olmadan da hastalık olabilmektedir. Topuk dikeni bu hastalığın sebebi değil sonucudur. MRG özellikle ayak tabanı fasyasındaki yangıyı gösterebilmesi açısından daha değerli olmakla birlikte çoğunlukla ihtiyaç duyulmayan bir tanı yöntemidir.







Güzellik Bakım Fuarı Sona Erdi



Güzellik sektörünü biraraya getiren, yerli ve yabancı birçok markayı buluşturan, yeni teknolojilerin sergilendiği güzellik ve bakım fuarında, yerli üretim güzellik cihazlarına ilgi büyüktü.



Bu yıl otuzuncusu düzenlenen ve dört gün süren Güzellik& Bakım fuarı, beş yüz yirmi markanın katılımıyla gerçekleşti ve çoğunluğu kadın olan yirmi üç bin yüz seksenziyaretçisini ağırladı. Uluslararası katılımın yanı sıra Türkiye’nin bir çok şehrinden gelen güzellik merkezi işletmecileri ve güzellik akademisi öğrencileri, İstanbul Lütfi Kırdar Rumeli Sergi Salonunda yapılan fuara akın etti. Güzellik merkezleri açmak ve varolan merkezlerini son teknoloji ile buluşturmak isteyenler, ilk defa sergilenen yerli üretim güzellik cihazlarına büyük ilgi gösterdi.



Kozmetik, estetik, güzellik, dermatoji, makyaj, zayıflama, el, ayak ve saç bakımı, spa – wellness & fitness ürün ve ekipmanları alanlarında faaliyet gösteren firmalar, fuarda ziyaretçilerine hizmet ve ürünlerini deneyimleme fırsatı sundu.



Güzellik & Bakım Fuarı ile ilgili bilgi veren TGExpo Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Akyıldız şöyle konuştu: Dijitalleşen dünyamızda, güzellik sektöründe her gün yeni bir ürün ve yeni bir cihaz ile karşılaşıyoruz. Güzellik sektörünü buluşturmak, hizmet ve ürünlerini bir arada sunmak, sektör profesyonellerinin ihtiyacına cevap vermek amacıyla otuzuncu kez bir araya geldik. Sektörün her yıl, daha da büyüdüğünü görüyoruz. Özellikle markalaşan güzellik merkezleri franchising vererek yaygınlaşıyor. Birçok akademi güzellik alanında öğrenci yetiştiriyor. Bu öğrenciler donanımlı işletmeciler olarak profesyonel hayata devam ediyor. Bu platformda, Plastik Cerrahlardan, Medikal Estetik Uzmanlarına,makyaj sanatçılarından güzellik uzmanlarına kadar birçok profesyonel ile bir araya geldik. Yabancı ziyaretçilerde yaşanan artış ve sektördeki



B2B buluşması için önemli bir platform sağlıyoruz ve her yıl gelişerek uluslararası katılımı arttırmayı hedefliyoruz.



Birbirinden eğlenceli etkinliklerin yapıldığı fuarda, bohem makyaj yarışması, saç ve plastik makyaj show gibi bir çok gösteri yapıldı. Makyaj Sanatçısı Corci yaptığı makyaj ile kadına şiddete dikkat çekerken, Derya Ergün saatler süren plastik makyaj örneklerini gösterdi. Konuşmacılar arasında, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Derya Bingöl ve Türkiye Koruyucu, Yenileyici ve Yaşlanma Karşıtı Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Çimen KarasuUzm. Dr. Başak Karasu ve Öğr. Gör. Nihat Ayçaman, Uzman Estetisyen Ayşen Koçyiğit Taştekin, Makyaj Sanatçısı Corci, Sevcan İpar, dünya birinciliği olan Topuz Ustası Muhittin Yuşan yer aldı.